zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Velikonoční beránek trochu jinak: Hrnkový a s jablky

Hrnkový jablečný beránek
Autor: akademiekvality.cz Hrnkový jablečný beránek
anna kopečková , Vydáno: 25.03.2018
Bez beránka by nebyly Velikonoce to pravé. Ten hrnkový vám navíc ušetří práci s vážením surovin. Jablka ho zase krásně zvláční a dodají mu lehké ovocné aroma.

reklama

Receptů na beránka existuje spousta, stejně jako možností, jak ho ozdobit. Jestli se nebojíte trochu experimentovat, zkuste letos variantu z těsta, které je krásně šťavnaté a voní po jablkách.

A nezapomeňte ho hezky ozdobit, protože je to i krásná dekorace. Alespoň do okamžiku, kdy padne za oběť vašim sladkým chutím. 

 

 

 

Hrnkový jablečný beránek

Co budete potřebovat:

  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 4 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 2 nastrouhaná jablka
  • 2 lžičky skořice
  • půl hrnku mandlových plátků
  • tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy 

Na ozdobení:

  • 1 bílek
  • 150 – 200 g moučkového cukru
  • 1 kávovou lžičku citronové šťávy
  • 2 hřebíčky

Postup:

1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a s cukrem. Přidejte máslo, nastrouhaná jablka, citronovou kůru, skořici, mléko, mandle a vejce.

2. Umíchejte hladké těsto a vlijte ho do dobře vymazané a vysypané formy na beránka (asi 5 mm pod okraj). Přiklopte druhou částí formy a pečte 45 - 60 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Jestli je beránek hotový vyzkoušejte zapíchnutím špejle do středu těsta - po vytažení by měla zůstat suchá a čistá.

3. Po upečení nechte formu odstát v chladu a pak beránka opatrně vyklopte. Nechte ho nějakou dobu ležet a hned ho nestavte, aby se vám nezlomil. 

4. Bílek smíchejte s moučkovým cukrem a citronovou šťávu, mísu položte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se mísa nedotýkala vody, a šlehejte elektrickým šlehačem, dokud nevznikne hutný lesklý sníh, který tvoří špičky. Nechte ho vychladnout, naplňte do cukrářského sáčku a nastříkejte ozdobně na beránka. Do hlavy zapíchněte dva hřebíčky jako oči a na krk mu opatrně uvažte hezkou mašli. 

-ak-

Mohlo by vás taky zajímat:

Proč a kdy se na Velikonoce barví vajíčka?

Velikonoční tradice: Kdy hledat poklady, kdy neprat a kdy třást ovocným stromem?

Velikonoční muffiny

Servírujeme velikonoční dobroty - sladké i slané!

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec: Podrobný návod krok za krokem




reklama

Související témata: Velikonoce , tradice , velikonoční pečení , beránek , hrnkový recept , jablečný beránek , bez vážení

reklama

Přečtěte si také

reklama