Celebrity

18. srpna 2023 18:05

Eliška Reiglová

Roman Polanski slaví 90. Zavražděnou manželku a dítě musel pohřbít společně

Roman Polanski, který natočil filmy jako Pianista, Rosemary má děťátko či Ples upírů, slaví 90. narozeniny. Ačkoliv je uznávaným režisérem, prošel si v životě nepředstavitelně těžkými chvílemi. Kult Charlese Mansona v roce 1969 zavraždil jeho 26letou manželku Sharon Tate, které navíc zbývaly jen dva týdny do porodu.

Roman Polanski a Sharon Tate byli ve své době nedílnou součástí hollywoodské smetánky. Herečka se do režiséra zamilovala jako lusknutím prstů a jejich láska tehdy byla jakousi ukázkou bezmezné oddanosti. Pár si řekl ano v roce 1968, ani jeden z nich ale tehdy nemohl tušit, jak krátce bude manželství trvat a jaká hrůza je potká.

Čtěte také: Kult Charlese Mansona se dopustil série nelidských vražd. Co nakonec vedlo k jeho rozprášení?

V roce 1969 Spojené státy americké šokovala brutální vražda půvabné herečky, jejího nenarozeného dítěte a jejích tří přátel. Jak je dnes už známo, na svědomí je měl kult Manson Family, v jehož čele stál Charles Manson. Ten své přívržence přesvědčil o tom, že vražda bohatých bělochů bude ideálním podnětem k velké rasové válce.

Jiný slavný sériový vrah Zodiac byl zřejmě odhalen. Podívejte se, co se o něm ví:

Pláč a prosby o slitování

Vražedná akce, které se Charles Manson osobně neúčastnil, přestože ji zorganizoval, započala nenápadným vstupem do domu Romana Polanského, v němž se nacházela herečka Sharon Tate společně se svými přáteli Abigail Folger, Wojciechem Frykowským a Jayem Sebringem. Samotný režisér byl mimo město.

Mohlo by vás zajímat: Co dnes dělají brutální vrazi? Příběhy nejznámějších členů Manson Family

Šetadvacetiletá manželka Polanského, toho času v devátém měsíci těhotenství, byla poslední obětí večera. Sledovala a slyšela tak vše, čeho se členové kultu v jejím domě dopouštěli. Hlavně kvůli svému nenarozenému dítěti prosila o milost, žádala, aby jí nemířili na břicho a dali miminku šanci přežít. Vrazi ji ovšem neuposlechli a ubodali ji 16 ranami. Ve svých posledních výkřicích měla volat boha a svou matku.

Poslední sbohem

Pohřeb Sharon Tate a jejího nenarozeného syna, který měl dostat jméno Richard Paul po otcích Polanského a Tate, se konal 13. srpna 1969 na hřbitově Holy Cross Cemetery v Los Angeles. Chlapeček byl při pitvě z těla herečky vyňat a pohřbili ho v její náruči.

Přečtěte si: Mansonova nejmladší vražedkyně je po půl století na svobodě. Ví, co musí dělat

Dny po vraždě strávil Polanski pod sedativy, která zabraňovala jeho kompletnímu zhroucení. Na posledním rozloučení se svou manželkou a dítětem ze sebe nevydal jedinou hlásku. Znovu se oženil až 20 let po strašlivé události, v roce 1989 si vzal francouzskou herečku Emmanuelle Seigner, s níž má dvě děti.

Sdílejte článek
Štítky výročí vražda manželka narozeniny režisér jubileum Charles Manson Sharon Tate Manson Family Roman Polanski Emmanuelle Seignerová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.