Celebrity

19. října 2024 12:49

David Laštovka

Roman Skamene bydlí na chalupě. Promluvil o výši své penze: Je nízká, ale nestěžuji si

Roman Skamene Bydlení

Čerstvý sedmdesátník, hvězda filmů Bony a klid nebo Tankový prapor, herec Roman Skamene, je ve starobním důchodu už několik let. Jak si život v penzi užívá a kolik činí jeho důchod?

Roman Skamene, který 2. října oslavil sedmdesáté narozeniny, na stáří vyměnil ruch velkoměsta za poklidný život na vesnici. S manželkou Renatou se z Prahy odstěhovali na chalupu poblíž Berouna, kterou si manuálně zručný herec předělal k celoročnímu užívání.

Jak přiznal redakci webu Prima Ženy, život v penzi si maximálně užívá.  „V důchodu prožívám nejhezčí část života. Dělám už jenom to, co mě baví, nic už nemusím. V životě jsem se toho namakal dost. Ráno jsem hrával představení pro děti, večer pro dospělé, soboty, neděle... Dělal jsem i 350 dní v roce a neměl pomalu žádné volno,“ uvedl Roman Skamene.

Mohlo by vás zajímat: Jak vypadají a co dělají manželky slavných českých herců, které žijí v ústraní? Podívejte se na paní Vetchou, Donutilovou, Čenskou nebo Dejdarovou

Kolik činí jeho penze?

Výše jeho starobního důchodu, která činí šestnáct tisíc korun, by prý mohla být vyšší, ale nestěžuje si. „Řada lidí je na tom bohužel daleko hůře. Oproti tomu, jak se všechno zdražuje, se ty penze zvyšují minimálně. My jsme na tom naštěstí finančně dobře. Žijeme spokojeně na chalupě, skromně, nic v podstatě nepotřebujeme,“ poznamenal herec, který se netají sympatiemi k osobě Andreje Babiše a jeho hnutí ANO.

„Dělal to dobře, ale stejně ho všichni kritizovali. Teď máme premiéra pana Fialu, který netuší, co je to ekonomika, a podle toho to taky vypadá,“ prohlásil Skamene, který před kamerou poprvé zazářil ve svých šestnácti letech ve snímku Princ a chuďas. Mezi jeho nejslavnější role patří postava cholerického majora Borovičky v Tankovém praporu nebo vekslák Bíny v kultovním filmu Bony a klid. Zahrál si také v seriálu FTV Prima Modrý kód.

Čtěte také: Roman Skamene vlastnil chalupu s Janem Krausem. S manželkou podniká cesty za exotikou

Roman Skamene a jeho nejznámější role:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 10. 2024

Dnešní den je vhodný pro meditaci. Pravděpodobně jste se snažili odvést pozornost od nevyřešených problémů nakupováním nebo jídlem. Zkuste si dnes udělat čas a zamyslet se nad tím, co vás skutečně trápí. Prospělo by vám vyjít ven a spojit se s přírodou. Zkuste si udělat dlouhou procházku v parku. Je mnohem pravděpodobnější, že tam najdete perspektivu spíš než v nákupním centru.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.