Celebrity

2. října 2023 05:30

David Laštovka

Roman Skamene vlastnil chalupu s Janem Krausem. S manželkou podniká cesty za exotikou

Roman Skamene Bydlení

Roman Skamene, který slaví 69. narozeniny, patří mezi nejmenší české herce, temperament mu ale rozhodně nechybí. Na důchod se s manželkou Renatou natrvalo usadil na venkovské chalupě. Tam se věnuje kutilství a ke štěstí mu vůbec nic neschází.

Herec Roman Skamene svoji životní lásku Renatu, která pracovala v advokátní kanceláři, poznal už v 18 letech. Svatbu měli o deset let později, konkrétně 10. prosince, pouhý jeden den před jejími narozeninami.

„Ona mě dostala vlastně jako dárek, nic lepšího nemohla dostat. Ale popravdě musím říct, že lépe jsem si nemohl vybrat. Naše manželství je celou dobu perfektní. Stála za mnou i v těžkých dobách, kdy se nedařilo a nebylo to se mnou jednoduché. Kvůli hospodě, kterou jsme kdysi začali provozovat, jsme se dostali do dluhů, ale všechno jsme překonali. Je to za námi a jásám radostí. Je to můj anděl,“ prozradil Roman Skamene webu Prima Ženy.

Manželce dělá, co jí na očích vidí

Jejich manželství trvá už 41 let a patří mezi idylické. S Renatou mají dvě děti, syna Roberta a dceru Sandru – a od ní už také vnoučata. „Máme je tu u nás často a je to nádherné. Užívám si to, miluju je. Jen když občas začnou brečet, odcházím do své dílny. Ten jekot mi nedělá dobře,“ poznamenal s úsměvem.

Své milované manželce rád plní přání. Nejenže jí díky manuální zručnosti vyrábí vše, o co si řekne, ale také s ní podniká daleké výlety. Renata na rozdíl od něj totiž velmi ráda cestuje. „Kdyby bylo na mně, nikam bych nejezdil, tady na chalupě je mi nejlíp. Ale protože jsem vzorný a ukázkový manžel, plním jí přání. Na konci roku zjistíme, kolik nám zbylo peněz, a podle toho se rozhodujeme, kam se vydáme. Lítáme obvykle v lednu a v únoru. O prázdninách, kdy je v Čechách krásně, to nemá smysl. Byli jsme třeba v Zanzibaru, Keni nebo Thajsku, kde se mi zatím líbilo nejvíce,“ uvedl herec.

Večírek na chalupě se vymkl kontrole

Mezi jeho nejbližší kamarády v mládí patřil herec a moderátor Jan Kraus. V Rumburku, v nejsevernější části Čech, si dokonce společně pořídili i chalupu. „Protože ani jeden z nás tehdy neměl auto, dopravovali jsme se tam buď stopem, nebo autobusem. Jakmile jsme se na chalupě trochu zabydleli, uspořádali jsme v ní velký seznamovací uvítací večírek, který se ale zvrtl a vymkl kontrole. Pozvali jsme všechny přátele, jenže ti si zase pozvali své a ti zase ty své... Účast byla neskutečná, z chalupy se stal průchoďák. Většinu lidí jsme ani neznali a nikdo nevěděl, kdo ke komu vlastně patří,“ zavzpomínal Roman Skamene.

Čtěte také: Alkohol často a po troškách, nebo občas a po litrech. Které popíjení je horší?

Pomohli dopadnout celostátně hledané. Když se druhý den probudili z kocoviny, pro Krause a Skamene si přišli místní policisté s tím, že s nimi jejich náčelník chce okamžitě mluvit. „Jakmile nás tam přivedli, s velkou radostí nám oznámil, že když se dozvěděli o našem večírku, zašli tam inkognito a našli tam asi deset celostátně hledaných lidí, které nemohli najít a marně po nich pátrali několik let. Poděkoval a vyzval nás, ať v tom pokračujeme dál,“ přiblížil s úsměvem herec.

Chalupu měli tři roky. „Pak nám ji vzali. Bylo to stavení určené pouze na bydlení a my jsme ji využívali jen jako chalupu. I když jsme se snažili dělat všechno možné, aby ji jako chalupu uznali, namáčeli jsme třeba zdi, aby bylo jasné, že se tam bydlet nedá, měli jsme to marné. Neměli slitování a přišli jsme o ni,“ pokrčil rameny herec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.