Celebrity

11. října 2024 09:26

David Laštovka

Šárský, seriálový otec Jiřího Langmajera, pracoval v Kolbence a tvořil pár s Kolářovou

Herec s nezaměnitelným hlasem Stanislav Šárský, kterého nejvíce proslavil seriál z hokejového prostředí, v němž ztvárnil otce Jiřího Langmajera, slaví 85. narozeniny. Jaké je jeho soukromí?

Stanislav Šárský prožil velmi pestré dětství. Díky tatínkovi, který byl vojákem z povolání, vyrůstal na různých místech podle aktuálního místa otcovy služby. Herectví mu začalo imponovat v době, kdy studoval průmyslovou školu.

„Původně jsem chtěl být hajný, četl jsem si přírodopisné knihy, ale osud to zařídil jinak. Během studia jsem se začal hlásit na různé soutěže. Po maturitě jsem nastoupil do Kolbenky, byl tam soubor, tak jsem se do něj přidal. Pak jsem se dal dohromady s pěveckým souborem, v němž jsem dělal i konferenciéra. Když jsem odešel na vojnu, založili jsme tam takový menší recitační soubor, což mělo skrytý podtext, abychom se mohli co nejvíce ulejvat,“ líčil s úsměvem Stanislav Šárský v podcastu Národního divadla moravskoslezského.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak vypadají a co dělají manželky slavných českých herců, které žijí v ústraní?

Na DAMU ho poprvé nepřijali

Na DAMU se dostal až na podruhé. „Když mě tam poprvé nevzali, nemohl jsem tomu uvěřit. Myslel jsem si, jak jsem úžasně talentovaný. Když mi to oznámili, okolo procházel pan Radovan Lukavský. Já ho zastavil a říkám mu: ‚Mistře, myslíte si, že se mám zkusit přihlásit znovu?‘ ‚Jo, zkuste, odpověděl mi a šel dál‘,“ vzpomínal s úsměvem.

První angažmá získal v roce 1965 v tehdejším Divadle pracujících v Gottwaldově, dnešním Zlíně. Od roku 1967 až do roku 1993 působil ve Státním divadle v Ostravě, kde spolupracoval s řadou osobností, například s Janem Kačerem. Poté se usadil v Praze, kde dodnes účinkuje na různých divadelních scénách.

Vytvořil pár s Danielou Kolářovou

Díky svému hlasovému projevu se výrazně uplatňuje v rozhlase. V roce 2023 obdržel Cenu Thálie za celoživotní mistrovství v činohře. Stále je pracovně činný, přes léto například natáčel nový český film nazvaný První hvězda. „Hraji tam otce hlavního hrdiny, který je špičkou v gastronomii a jeho celoživotním snem je získat svoji první michelínskou hvězdu. Manželku mi tam hraje Daniela Kolářová,“ prozradil redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Eva Holubová se ozvala z nemocnice, kde podstoupila náročný zákrok:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 10. 2024

Přemýšleli jste o stěhování? Možná jste si dokonce koupili nový domov. Ať už je vaše situace jakákoli, možná dnes vyřizujete nějaké papíry, možná smlouvu s realitní kanceláří nebo dodavatelem, možná dokumenty o úschově. To může být frustrující, protože znění dokumentů se může zdát nejasné. Vyřiďte si je. Nebudete toho litovat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.