Celebrity

6. března 2024 15:45

David Laštovka

Manželky Jiřího Schelingera se nesnášely. Dcera dělá tátovi ostudu, tvrdil bratr zpěváka

Jiří Schelinger, zpěvák s nezaměnitelným hlasem, toho za svůj krátký život stihl mnoho. Stát se hudební legendou, dvakrát se oženit a zplodit dceru. Když v pouhých třiceti letech nečekaně zemřel, bylo jí deset let. 6. března si připomínáme jeho nedožité 73. narozeniny. Jeho soukromí bylo velmi bouřlivé.

Jiří Schelinger se během života stačil oženit dvakrát. První manželství s o sedm let starší Alenou, z něhož měl jedinou dceru Andreu, se mu rozpadlo po třech letech. Druhou ženu Jitku poznal čtyři roky před smrtí na svém koncertu. „Ty dvě jeho manželky se nesnášely. Pravda je, že první manželství se bráchovi moc nepovedlo. Když se rozvedl, vyváděla mu žárlivé scény, vyhrožovala, že se zabije. Pro jejich dceru Andreu nebyla žádný vzor. Zřejmě se to na ni podepsalo, protože žije takový prazvláštní život. Co vím, tak nedělá nic a žije z tantiém, které jí díky Jirkovi chodí. Obě její manželství skončila rozvodem, první dítě bylo svěřeno do péče manželovi. Tátovi dělá ostudu,“ líčil během svého života redaktorovi webu Prima Ženy zpěvákův bratr Milan.

Smrt obestřena tajemstvím. Co se v noci stalo?

Život Jiřího Schelingera vyhasl v pouhých třiceti letech. Odjel natáčet do Bratislavy pro Slovenskou televizi filmový hit Což takhle dát si špenát. Vystupoval sám, takže s ním nikdo jiný nebyl. Po natáčení zašel do hospody, kde se dal dohromady s partou lidí. Po procházce noční Bratislavou skočil opilý ze Starého mostu do Dunaje a utopil se. Tak zněla oficiální verze. Jenže dodnes kolem ní zůstala řada nejasností.

Zpěvákův bratr Milan do konce svého života tvrdil, že se veřejná bezpečnost pokusila případ rychle uzavřít. Za mrtvé tělo Jiřího Schelingera bylo prohlášeno tělo cizího neznámého muže, který měl být z Dunaje rovněž vytažen. Totožnost těla nebyla určena žádným rodinným příslušníkem. „Závěr, že se jedná o bratra, byl učiněn na základě zubařské karty. Ale jak to doopravdy bylo, tak to se nikdo nikdy nedozví. Nikdo u toho nebyl, nikdo to neviděl,“ sděloval Milan Schelinger.

Čtěte také: Monroe, Jackson nebo Jiří Schelinger: Sebevraždy, nehody, nebo vraždy? Záhadná úmrtí slavných

František Ringo Čech, který byl v té době Schelingerovým kapelníkem míní, že Jiří doplatil na svou dobrosrdečnou povahu. „Velká škoda jeho smrti. Kdybych tam tenkrát byl, nestalo by se to. Já jsem vždycky od něho odháněl tu verbež, která se na něj lepila. Ze mě měli respekt, ale Schelinger je neuměl odehnat, neuměl říct ne,“ uvedl pro web Prima Ženy.

František Ringo Čech byl kapelníkem Jiřího Schelingera. V loňském roce oslavil osmdesáté narozeniny:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.