Sebevědomý taktik svíčkovou s tofu neoslní. Monika se pustí do boje kvůli lžičce

Na kuráž - Prostřeno! S28 (68)

Na vaření středečního hostitele Karla z Libereckého kraje budou jeho soupeři ze soutěže amatérských kuchařů zvědaví. Doposud hodně kritizoval a dost si věří. Vyučený číšník touží po výhře, protože takové peníze podle jeho slov na ulici nenajdete. Bude jeho jídlo stát za to?

Třiatřicetiletý středeční hostitel Karel pracuje jako závozník v pivovaru a celý život žije v Jablonci nad Nisou. Žije v třípokojovém bytě se snoubenkou a rok a půl starou dcerou. Svěří se, že kvůli dítěti chodí spát v osm. Ukáže také svého zástupce. Když není doma, prý se přítelkyně tulí k plyšovému medvídkovi. Karel má vysoké nároky na stolování, což se dá považovat za nemoc z povolání. Dělal vrchního číšníka, ale pak potřeboval změnu. Teď přísně soudí soupeře, kteří doufají, že není taktik.

Po přečtení menu ostatní soudí, že jídla nejsou složitá. A to ani nevědí, jak si Karel vypomůže různými předpřipravenými surovinami – nakrájenou zeleninou a rohlíky, našpikovaným masem z předchozího dne, mraženým ovocem a spoustou bujónů a dochucovadel. Podávat se bude salát caprese, hovězí vývar, hovězí svíčková na smetaně s domácím karlovarským knedlíkem a jako dezert horké maliny s vanilkovou zmrzlinou známý jako horká láska. Svoje vaření v Prostřeno! započne Karel velkým panákem tvrdého alkoholu na kuráž. Na vývar má vše připravené ve vaničce z obchodu, jen hodit do hrnce. Maso a zelenina na svíčkovou se začnou dusit také poměrně rychle, jelikož Karel jen nasype do hrnce připravené suroviny.

Podívejte se, co Karel hostům řekne o zkušenostech v gastronomii:

Tuhé maso a mražená zelenina pokazí dojem

Při vaření se Karel nezapomene chválit a dá si záležet na prostírání. Večer začne prohlídkou pivovaru, poté se hosté přesunou do bytu. Na přípitek dostanou silnou pálenku, kterou budou cítit ještě půl hodiny po konzumaci. Soutěžící budou zklamaní, že Karel bagetu jen rozpekl a neudělal domácí pečivo. Přizná dochucovadla v polévce a omáčce, ale podle ostatních je používat neměl. Místo masa dá Karel vegetariánce Monice do omáčky opečené tofu. Chtěl být hodný, ale nastávající maminka náhražku masa ani neochutná. K omáčce se podle ní nehodí. Soutěžící se shodnou na tom, že Karlova svíčková není špatná, ale vadilo jim tužší maso. Nenadchne je ani použití mražené zeleniny. Karel bude přesvědčený, že uvařil nejlepší svíčkovou svého života, ale ovace se nekonají.

Soutěžícím to nedá a budou se vyptávat, kde se bere Karlova posedlost příbory. Když jim řekne, že obsluhoval v restauraci, dává jim to smysl. Monika si troufne hájit svoje hostitelské schopnosti. V úterý u ní Karel řešil špinavou lžičku, ona je přesvědčená, že nebyla špinavá. Jen byl sedřený lesklý povrch, což udělalo nehezké šmouhy. Karel s tím nesouhlasí a Monika to přikládá jeho taktizování. Bude její hodnocení přísné jako Karlovo? Kolik bodů nakonec sebevědomý hostitel dostane, uvidíte vpodvečer na prima+ a na obrazovce.

Nezapomeňte odpovědět na anketní otázku. Správnou odpověď najdete ZDE.

Co je to guacamole?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.