Vegetariánka servíruje maso a ukáže svoji temnou stránku. Honza dostane výprask

Čert - Prostřeno! S28 (67)

Úterní hostitelka Monika z Libereckého kraje už má v životě za sebou leccos. Chodila po střepech, pracovala s ohněm jako asistentka fakíra, ale na to, co ji čeká v soutěži amatérských kuchařů, se připravit nelze. Kritické soutěžící alespoň pořádně vystraší.

Soutěž amatérských kuchařů proběhne v úterý pod taktovkou hostitelky Moniky. Čtyřiatřicetiletá bývalá asistentka fakíra žije ve skromně zařízeném bytě s přítelem a dvěma dětmi. Dcera má mentální poruchu, a tak se o ni Monika stará dvacet čtyři hodin denně. S partnerem se poznala v práci a čekají miminko. Do Prostřeno! se přihlásila, protože si chtěla dokázat, že zvládne pohostit tolik lidí. V pondělí byla u stolu zamlklejší a překvapila tím, že nejí maso. Soutěžící čekají, že jídlo bude vegetariánské. Monika se bude chtít zavděčit všem, a tak bude servírovat guacamole s opečeným toustem, slovenskou bílou polévku podle rodinného receptu, kung pao s rýží a krupicový dort s ovocem a želé.

Po přečtení menu budou soutěžící překvapení, takto si jej nepředstavovali. Monika tuší, že bude mít nejvíce připomínek Karel. Včera řešil každou drobnost včetně příborů. Nebude daleko od pravdy. Karel tvrdí, že za maso dá bodík navíc, za náhražku masa bodík dolů. Následně ovšem pobaví, když tvrdí, že avokádová pomazánka guacamole je těstovinový salát. Není ale sám, kdo se v mexické kuchyni nevyzná. Tomáš si zase myslí, že jde o zmrzlinovou směs. Na první pohled nenápadná a plachá hostitelka si na svůj velký večer nakreslí na obličej výrazné tetování. Když hosty usadí ke stolu, ani nedutají, netuší, co se bude dít.

Podívejte se na video, ve kterém Karel řeší jeden nedostatek za druhým:

Karel je pro ostatní jasným taktikem

Monika jim v roztržitosti nenabídne nic k pití, pošle je šmejdit a zmizí v kuchyni. Kritizuje to Karel, který má žízeň a má strach, že je v bytě had. Hostům se bude líbit dřevěné obložení stěn a stropu v obýváku, v ložnici na peřině na ně bude čekat sbírka knih Padesát odstínů šedi o sado-maso sexuálních hrátkách. Soutěžící z toho budou v rozpacích. Po šmejdění Blanka nabídne pomocnou ruku a pomůže Monice s pitím. „Myslím si, že stolování a hoštění jiných není pro ni,“ soudí Karel. Jak uvidíte vpodvečer na Primě a prima+, jeho poznámky Moniku utvrdí v přesvědčení, že je taktik.

Nejdřív ji pošle pro arašídy, jež prý v kung pao musí být. Poté řeší údajně špinavou lžičku, kterou si nechá vyměnit. Ještěže má na něj Monika alespoň nějakou páku. Karel se bojí zábavy – a má proč. Nedojde na obávané setkání s hadem, ale do místnosti vběhne čert krampus, který působí opravdu děsivě. Tomáš bude mít husí kůži, Blanka se bojí, že ji kousne. Honza prokáže smysl pro humor a nechá si naplácat na zadek koštětem. Jak budou soutěžící Moničin večer hodnotit? Opravdu je Karel taktik, nebo jen pomyslně štěká, ale nekouše?

Dívejte se v úterý a nezapomeňte odpovědět na otázku týkající se zapeklitého předkrmu. Správnou opověď najdete ZDE.

Co je to guacamole?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 5. 2024

Berani, dnes může přijít příliš mnoho pozvánek na společenské akce. Možná to bude jeden z večerů, kdy si budete chtít odpočinout doma, ale nebudete chtít nikoho odmítnout. Každé pozvání analyzujte. Zvažte místo, hostitele, ostatní hosty – cokoli, co vám připadá nejvýznamnější. Zúčastněte se jen těch, o kterých si myslíte, že se vám budou opravdu líbit. Řiďte se svým srdcem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.