
Novorozeného syna Evy Burešové čeká život v ráji. Herečka ukázala skvělé bydlení
Zdeněk Pohlreich, který se proslavil jako respektovaný šéf a buditel českých restaurací, ještě čtyři roky od konce natáčení poslední řady slavného pořadu musí fanouškům odpovídat na otázky, jak to tenkrát všechno bylo. A jak se nyní ukáže v další televizní novince, Zdeněk má stále ještě co odpovídat a vyprávět. S jeho vzpomínkami tak ožívá i řada legendárních momentů. Právě scéna s cedníkem z úplného začátku k nim určitě patří.
Už třináct let uběhlo od odvysílání premiérové epizody oblíbeného Ano, šéfe! Do restaurace v Litoměřicích tehdy šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vstupoval plný elánu, a jak po letech přiznává, tak i iluzí o provozování gastronomie u nás. Jeho pořad se stal legendou a šéfovy hlášky dnes citují statisíce fanoušků.
Zdeněk Pohlreich a Davide Lagomarsino Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
S šéfkuchařem Pavlem Býčkem připraví několik receptů z české kuchyně. Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
Zdeněk Pohlreich a Pavel Býček Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
V každém díle nového pořadu Zdeněk Pohlreich představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
Šéf se vrací. A s ním se můžete těšit na retrospektivní výlet po českých profesionálních kuchyních. Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
Jak to bylo, šéfe? V jednom z dílů se zaměří na italskou kuchyni. Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
Siven s hráškovým ragú zachutná všem. Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
Šéfe, děláš hezky, ale pomalu, nešetřil Zdeňka Pohlreicha Býček. Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
Během přípravy menu se společně s hostiteli vrátíme k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe. Zdroj: FTV Prima
Vařit ve velkém stylu se bude pod taktovkou šéfa od 2. května na Primě. Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
S kolegou, který se specializuje na italskou kuchyni, šéfkuchařem Davidem Lagomarsinem. Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
Dojde také na pravou Ameriku nebo na kuchyni mexickou či třeba moravskou. Zdroj: FTV Prima/ Jak to bylo, šéfe?
Přesně těmito slovy se tehdy představil národu v tehdy nové a zcela neotřelé show: „Jsem Zdeněk Pohlreich. Jsem šéfkuchař a zároveň šéf Café Imperial. I když máme práce víc než dost, přesto mě baví zkoušet v branži stále něco nového. Třeba pomoct kolegům, jejichž restaurace kvůli pár stupidním chybám bojují o přežití.“ Když záhy nato spustil svoje „ty vole“ a začal z rukávu sypat jednu hlášku za druhou, trvalo pár dalších dílů, než si na něho lidé zvykli.
Že o iluze o kuchyních českých podniků přišel hned na začátku natáčení, vyšlo najevo vlastně až nyní – s natočením novinky Jak to bylo, šéfe? Scénu, která následovala jeho nevinnou žádost o podání obyčejného cedníku, by si nepředstavil ani ve snu.
„Z hotelu jsem byl vycvičený, že by tam měli dělat normální lidi s dobrým vybavením. To ale bylo také tragické. Třeba cedník. Na ten si pamatuju dodnes a smál jsem se tomu i při repríze,“ vzpomíná Zdeněk Pohlreich na svoji televizní premiéru. „Nečekal jsem zázraky, ale tohle mi vyrazilo dech,“ přiznává po letech ve zmíněném pořadu, v němž společně s kolegou Pavlem Býčkem připraví několik úžasných receptů z pravé české kuchyně. Malá ochutnávka už teď v upoutávce:
Při vaření se Pavel Býček zajímal, jestli byl Zdeněk na svém prvním natáčení nervózní. „Nervózní jsem nebyl, spíš jsem byl naštvaný, že to vypadá, jak to vypadá. A z našeho natáčecího poprvé si vybavuju už jen ty základní věci: oblohy, chemické výrobky, umělé věci a kečup jako základní stavební kámen chuti, ze kterého přece slušní lidé nevaří,“ odpovídá mu Pohlreich a pídí se v kuchyni moderního podniku mladšího kolegy po tom, jak se vaří tam. Býček mu vysvětluje, že v jeho podniku se vaří moderní česká kuchyně – ze sezonních produktů, z levnějších druhů masa, „ze kterých si lidé sednou na zadek, protože svíčkovou umí připravit každý.
Dnes budete mít bankéřskou přesnost, Berani. Překontrolujete vše od svých výdajů přes investice až po kapesné svých dětí, nemluvě o tom, kolik jste splatili na půjčkách. Dejte si záležet! Teď je na to ten správný čas. Navzdory tomu, co si myslí ostatní, je to důležité.
Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱
Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.