Sexuolog Ondřej Trojan o problémech dnešní doby: Mladí jen svajpují a pak neumí randit

Sexuolog a psychiatr Ondřej Trojan v Show Jana Krause

Sexuolog a psychiatr Ondřej Trojan popsal, jaké problémy lze pozorovat v intimním životě dnešní společnosti. Proč je sex na ústupu? A jaké jsou rozdíly napříč generacemi?

Moderní technologie se stále více podepisují i na podobě našeho sexuálního života. Lékař Ondřej Trojan, jehož specializací je psychiatrie a sexuologie, promluvil i o tématu umělé inteligence a o jejím vlivu na sexuální život. „Je to tak, sex jde dolů, hlavně ten párový,“ potvrdil Trojan moderátorovo tvrzení v pořadu Show Jana Krause.

Mohlo by vás zajímat: Sexuolog promluvil o ženském orgasmu. Málokdo ví, že bod G není ve vagině samostatně

Na druhou stranu dodal, že jiné podoby sexu zase rostou. „Ale ten arteficiální, o čemž jste tady mluvili, ten zase jde nahoru,“ upřesnil sexuolog. Mladí lidé podle něj ovládají technologie natolik dobře, že se nepotřebují starat o všechny rituály spojené se sexuálním chováním. „Kytka, večeře, držení za ruku…“ vyjmenoval Trojan, co všechno k tomu patří. „Ve statistikách to tak je. A ti pacienti za námi nepřijdou, protože nemají žádné problémy,“ popsal odborník.

Ve skutečném světě přijdou problémy

Nepříjemnosti se u některých lidí projeví až poté, co zkusí skutečně randit. „Mají problém až pak, když se chtějí náhodou seznámit nebo když o ně někdo projeví zájem a oni si řeknou, zkusím to. Pak jim to nejde, protože jsou zvyklí jen ‚svajpovatʻ,“ popsal problém dnešní doby Trojan. Mladým lidem by doporučil více chodit mezi lidi, sportovat, nepít moc alkoholu a nekouřit. A hlavně si najít partnera, kterého budou mít rádi.

Čtěte také: Jak znamení dávají ve vztazích najevo lásku? Raci péčí, Blíženci žertováním

S jakými sexuologickými problémy se dnes nejčastěji potýkají mladí lidé? Co naopak trápí střední generaci? A jaký dojem udělala na pana doktora umělá žena na sexuologickém sympoziu? To všechno prozradil v Show Jana Krause, který můžete vidět každou středu ve 21:40 na Primě.

Podívejte se také na video, ve kterém sexuolog Ondřej Trojan promluvil o orgasmu:

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima vztahy Ondřej Trojan problémy sexuolog randění sex Show Jana Krause

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.