Prima maminka

27. června 2023 13:57

Nikola Zatloukalová

Co darovat pedagogům místo kytic a bonboniér: Inspirujte se originálními tipy

Školní rok je u konce a to znamená nejen prázdniny, ale také předávání vysvědčení. A právě tato událost se pojí se stovkami bonboniér a ještě více kyticemi, které si učitelé a učitelky odnášejí ze školy domů. Co byste ale řekli na to, že letos své oblíbené pedagogy obdarujete něčím originálnějším?

Naše tipy na dárky pro třídního učitele či učitelku můžete využívat nejen na konci školního roku, ale i kdykoliv během něj. Chcete mít dáreček pro učitele na Vánoce? Nebo na narozeniny? Pak se můžete inspirovat také.

Jak vybrat nejlepší dárek pro třídního učitele/učitelku?

  • Zvažte zájmy daného učitele: Víte, jaké zájmy má váš pedagog mimo školu? Možná rád čte, cestuje, vaří nebo plave. Vybírejte dárek, který bude v souladu s jeho zálibami. Bude to knížka, plavecká čepice nebo kuchařka s exotickými recepty?
  • Berte v potaz jeho práci: Pokud chcete být praktičtí, darujte svému učiteli něco, co využije v práci. Může to být diář, organizátor, dekorace do třídy, ale i zajímavá kniha o pedagogice.
  • Buďte trochu osobní: Pokud budete osobnější (avšak s mírou), nebude to na škodu. Svému učiteli můžete darovat personalizovaný dárek. Například pero s jeho jménem.
  • Spolupracujte s dalšími studenty: Bude se na dárek pro vašeho učitele skládat celá třída? Pak si můžete dovolit pořídit dražší dárek, případně můžete pozvat svého učitele na výlet, který si užijete.
  • Klišé nepotěší: Hrníčky a přívěsky na klíče s nápisem „nejlepší učitel“ jsou klišé, které nepotěší. Když přidáme pravděpodobnost, že váš učitel něco podobného ve své sbírce určitě má, zjistíte, že je na čase být originálnější.

Na co byste si měli dát při výběru dárku pozor

V současnosti je možné zakoupit i lahve s vínem či jiným alkoholem – dokonce s nápisem „nejlepšímu učiteli“. Školy se však na alkohol příliš netváří. A to ani v případě, kdy víte, že váš třídní učitel nepohrdne kvalitním vínem. Takový dárek si však můžete nechat například na maturitní večírek, případně jako dárek na rozloučenou.

Tip č. 1: Luxusní čokoláda / čokoládová kytice

Mezi velmi oblíbené dárky pro učitelky patří květiny. Pokud ale máte učitele, nebo vaše učitelka květinám příliš neholduje, můžete darovat čokoládu. A tím nemyslíme tu nejobyčejnější bonboniéru ze supermarketu. Pokud chcete být originální, vsaďte na ruční výrobu. Ručně dělané čokolády seženete nejen v e-shopech, ale i v prodejnách dárkových předmětů.

Kromě pralinek v zajímavém obalu můžete svoji učitelku překvapit také čokoládovou kyticí. Tu může tvořit samotná čokoláda, klidně ale může být smíchaná s čerstvým ovocem.

Tip č. 2: Hrnek s vtipným nápisem

Má váš učitel rád humor? Pak můžete být při výběru dárku odvážnější. Zkuste se poohlédnout po tričku, hrníčku nebo ponožkách s vtipným nápisem. Jen se vyhněte klišé ve stylu „nejlepší učitel“. Buďte originálnější. Současně se snažte nikoho neurazit.

Přečtěte si také: 5 tipů na vlastnoručně vyrobené jedlé dárky, kterými potěšíte nejen o Vánocích

Tip č. 3: Výběrová káva / kvalitní čaj

Učitele a učitelky jistě potěší také výběrová káva nebo kvalitní sypaný čaj. Zapomeňte však na kávu ze supermarketu. Podívejte se do pražírny, kde najdete kvalitní kávu, která bude chutná. Dobrou volbou je také sypaný čaj. Buď si můžete vybrat směs, která vás zaujme. Nebo si můžete nechat namíchat vlastní.

Tip č. 4: Vonné svíčky

Většina žen miluje svíčky. Pokud tedy vybíráte dárek pro učitelku ve školce i škole, se svíčkou nešlápnete vedle. Nekupujte však svíčky z drogerie. Poohlédněte se po kvalitních svíčkách, které jsou sice dražší, ale vydrží mnohem déle než levné varianty. Kvalitní svíčky jsou navíc vyráběny ze sójového vosku, který je při hoření na rozdíl od parafínu netoxický.

Tip č. 5: Oříšky / semínka / sušené ovoce

Svého učitele jistě potěšíte i svačinkou, kterou bude moct uzobávat během přestávek nebo opravování písemek. I proto můžete sáhnout po různých oříškových směsích (pozor, aby učitel neměl alergii), ale i ovoci v jogurtu či čokoládě. V posledních letech je oblíbené také lyofilizované ovoce, které vydrží mnohem déle než čerstvé. Radost mohou udělat také proteinové tyčinky či ořechová másla.

Tip č. 6: Kosmetika v dárkovém balení

Mezi další oblíbené dárky patří kosmetické balíčky. Když budete pečliví a na internetu zapátráte, najdete e-shopy s hezkými balíčky plnými přírodní kosmetiky. Darovat můžete například krém na ruce či koupelovou sůl.

Tip č. 7: Ručně vyráběná kosmetika

Originálním dárkem může být také ručně vyráběná kosmetika. Tu nemusíte (ale můžete) vyrábět vy, stačí vybrat dle vašich sympatií na internetu nebo v obchodech. Sehnat tak můžete ručně vyráběné mýdlo s voňavou směsí bylinek. Pokud je vaše dítě kreativní, může darovat ručně dělanou sůl do koupele.

Tip č. 8: Drobnosti do domácnosti, které potěší

Mezi drobnosti, které mohou vašeho učitele nebo učitelku potěšit, mohou patřit klidně i hezké zápichy do květináče. Ale také proutěné dekorace, barevné zápisníky, různé cedulky. Radost udělá i obrázek nakreslený vaším dítětem.

Tip č. 9: Dárek podle předmětu, který vyučuje

Můžete být kreativní a dárek spojit s tím, co daný kantor vyučuje. Pokud chcete obradovat učitelku matematiky, můžete jí darovat dort, který budou zdobit rovnice. Nebo ji můžete potěšit designovými pravítky či moderní kalkulačkou. Angličtináře zase můžete potěšit hrníčkem s vtipným anglickým nápisem.

Mohlo by vás zajímat: 5 rad, jak snížit tlak na děti před vysvědčením

Tip č. 10: Vysvědčení

Pokud chcete pro svého učitele nebo učitelku udělat originální a vlastnoručně dělaný dárek, vytvořte mu vysvědčení. Vytvořte si design podle opravdového vysvědčení, vyplňte jméno a další údaje. Poté přidejte činnosti, které učitel vykonává, a oznámkujte jej. Známkovat můžete kreslení, vtipkování, krasopis a další.

Zdroj: weareteachers.comnbcnews.comrealsimple.com

Podívejte se také na poněkud netradiční předávání vysvědčení:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.