Letní dezerty z kaše: Jednoduché, dobré a připravené během chvilky
Sladká kaše zdaleka nemusí být jen jídlo pro malé děti. Když přidáte pár dalších ingrediencí, můžete z ní za pár minut vytvořit osvěžující letní dezert.
Dnes už se kaše nemusí zdlouhavě vařit, protože existují instantní, v prášku. A dokonce je jich na výběr velké množství. Krupicová, ovesná, pohanková, cereální, dokonce existují i verze pro ty, kteří trpí nějakou alergií, například rýžová, která je vhodná pro celiaky, nebo kozí vhodná pro ty, kteří nemohou pít kravské mléko.
Vyzkoušejte následující recepty, které si můžete různě obměňovat podle druhu použité kaše i ovoce, které máte k dispozici.
Rýžová kaše se zakysanou smetanou a domácím višňovým kompotem
Co budete potřebovat:
- rýžovou kaši v prášku
- zakysanou smetanu
- domácí višňový kompot
Postup:
Rýžovou kaši připravíme podle postupu na obalu a přimícháme do ní zakysanou smetanu.
Do skleničky dáme trochu višňového kompotu, přidáme připravenou rýžovou kaši a ozdobíme opět višňovým kompotem.
TIP: Tento rychlý a snadný recept si určitě zamilují i dospělí. Příprava je tak snadná, že vám mohou pomáhat i děti. Zkuste i varianty s jiným kompotem, například broskvovým nebo jahodovým.
Foto: archiv
Krupicová kaše s domácím müsli a ovocem
Co budete potřebovat:
- krupicovou kaši v prášku
- 1 lžíci bílého jogurtu
- domácí müsli (ovesné vločky, kukuřičné lupínky, oříšky)
- sezónní ovoce (maliny a borůvky)
Postup:
Krupicovou kaši připravíme podle návodu na obalu. Do hotové kaše přimícháme lžíci bílého jogurtu. Pokud chceme mít kaši sladší, můžeme přimíchat trochu medu nebo sirupu.
Müsli s oříšky lehce opražíme na pánvičce.
Do skleničky vrstvíme kaši, müsli a nahoru přidáme ovoce.
Dezert z rýžové kaše, tvarohu a ovoce
Co budete potřebovat:
- rýžovou kozí kaši v prášku
- polotučný měkký tvaroh
- ovoce podle chuti
- med nebo jiné sladidlo na dochucení
Postup:
Kaši připravíme podle postupu na obalu. Do hotové kaše přidáme vrchovatou lžíci tvarohu, dochutíme medem a vše vyšleháme, aby byl dezert krásně nadýchaný.
Do skleničky vrstvíme postupně ovoce a kaši s tvarohem, dokud skleničku nenaplníme. Tento dezert můžete podávat teplý i vychlazený.
Mohlo by vás taky zajímat: