Celebrity

24. listopadu 2023 10:00

David Laštovka

Petra Černocká prožila velkou bolest. Syn zemřel po porodu, osm let poté se dočkala dcery

Show Jana Krause: Petra Černocká

Zpěvačka a herečka Petra Černocká, kterou nejvíce proslavila postava čarodějnice Saxany ve filmu Dívka na koštěti, slaví 74. narozeniny. Je pyšnou maminkou dcery Báry, od níž se dočkala už i vnučky. V prvním manželství však přišla o syna Petra, který zemřel krátce po porodu.

Petra Černocká se poprvé vdávala v jednadvaceti letech za bývalého policejního radu, hudebníka a manažera Jana Vaculíka, s nímž čekala syna. V den svatby byla ve čtvrtém měsíci těhotenství. Původně měla rodit na pražské Štvanici, jenže tam se zrovna malovalo, a tak se musela s řadou dalších nastávajících maminek přesunout do jiné nemocnice na Prahu 6.

Bylo jich tam však strašně moc a lékaři nestíhali. Její syn, který dostal jméno Petr, zemřel kvůli špatně vedenému porodu. „Říkala jsem si, proč právě já, jak to, že se to stalo právě mně? Zavinila jsem to snad něčím?“ líčila v knize Z očí do očí Černocká.

Kdo jí byl v nejtěžších chvílích oporou?

S bolestnou ztrátou se vyrovnávala těžko. „Jsou chvíle, kdy ti nemůže pomoci nikdo. Můžeš si pomoc jen ty sám. Všichni to známe. Samozřejmě, že cítíme soucit s každým, koho potká nějaké neštěstí, ale nikdy to s ním nemůžeme prožívat se stejnou intenzitou jako on sám,“ poznamenala Petra.

Až o osm let později přivedla na svět zdravou dceru Báru, která jí dělá velkou radost. Nejenže pokračuje v uměleckých šlépějích, ale díky ní se dočkala už i vnučky, která dostala jméno Olivie Coco.

Randila se Mertou nebo s Petrovem

Manželství s Janem Vaculíkem skončilo po deseti letech rozvodem. Petra poté měla několik vztahů. Zamilovala se do kapelníka své skupiny Zdeňka Merty. Pět let randila s Vadimem Petrovem, synem slavného hudebního skladatele. Životní štěstí našla až v náruči hudebníka Jiřího Pracného, za kterého se provdala po čtrnáctiletém vztahu v roce 2004.

Žijí spolu šťastně dodnes a milují se snad ještě víc, než když spolu začínali. Jiří ji doprovází na kytaru při každém vystoupení, a přestože jsou spolu v podstatě čtyřiadvacet hodin denně, na nervy si nelezou a působí jako sehraná dvojka. V úvodním videu z pořadu Show Jana Krause Petra slavila 70 let. Vypadá ale pořád úžasně.

Dcera Petry Černocké Bára také zpívá. Podívejte se na její klip Gangsta matka (2013):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.