Celebrity

29. října 2023 06:00

David Laštovka

Petra Černocká vlastní roubenku i řadový dům. Interiéru vévodí obrazy a starožitnosti

TOP STAR magazín 2017 (47) - Petra Černocká - bydlení

Zpěvačka a herečka Petra Černocká se stará o dvě domácnosti. S manželem, hudebníkem Jiřím Pracným, žijí v řadovém domku v pražských Strašnicích, léto však pravidelně tráví na chalupě na Děčínsku. Jak to v jejich královstvích vypadá?

Petra Černocká se už stěhovala celkem pětkrát. Vysněné bydlení nakonec našla v Praze ve Strašnicích v kolonii řadových domků obklopených krásnou zelení. S manželem, hudebníkem Jiřím Pracným, tam žije už 30 let. Do domku kategorie 4 + 1 se Petra přestěhovala z vinohradského činžovního bytu. Přestože ho zakoupila v dobrém stavu, postupně ho nechala celý zrekonstruovat.

V přízemí se nachází kuchyň a obývací pokoj, v prvním patře pak ložnice, koupelna s toaletou a pracovna. V poslední době ale s manželem obývají už jen přízemí. „Nahoru v podstatě chodíme jen spát. Všechno potřebné jsme nanosili dolů. Přemýšlíme, že tam přesuneme i postele. Stárneme, je třeba uvažovat prakticky,“ prozradila s úsměvem herečka a zpěvačka redakci webu Prima Ženy.

Čtěte také: Jaromír Hanzlík vlastní drahé byty na dobrých adresách. Kolik do bydlení investoval?

Co se týče vybavení, vévodí mu starožitné věci, které ráda shání po bazarech. „Miluji kolem sebe předměty, na kterých pracovala pečlivá lidská ruka. Mám ráda takový styl, cítím se v něm dobře,“ vysvětlila Černocká. Nutno dodat, že z interiéru dýchá příjemná atmosféra starých časů a historické kousky nábytku jsou v daném prostoru vhodné. „Nejvíce času trávím v obývacím pokoji nebo na zahradě, kde pěstuji květiny,“ uvedla.

Chalupu má díky Vlastimilu Brodskému

Na stěnách domu visí obrazy, které sama namalovala. Některé jsou zároveň součástí její sbírky. Obrazy maloval už její dědeček, bratranec Marek Brodský (syn herce Vlastimila Brodského) tento umělecký obor dokonce vystudoval. Petra se mu občas svými výtvory pochlubí, většinou ale naráží. Pochválil jí zatím jen jediný – obraz nazvaný Peklo. Ztvárnila v něm pekelníka, kolem kterého padají nahé mrtvoly.

„Říkal mi, že je výborný a abych už přestala malovat ty svoje pejsky a stromečky a pokračovala už jenom v tomhle,“ přiblížila zpívající herečka, která vlastní i krásnou roubenku na Děčínsku, v níž s manželem pravidelně tráví celé léto.

Mohlo by vás zajímat: Petra Černocká prozradila tajemství své štíhlé postavy. Jak bojuje proti stárnutí?

„Chalupu zakoupil můj tatínek na popud svého bratrance, herce Vlastimila Brodského, který si tam po válce koupil stavení. Jenže tehdy to místo bylo vylidněné a on se tam sám bál, proto se tam snažil dostat všechny svoje známé a kamarády. Jsme tam šťastní a spokojení. Máme sice dvě domácnosti, což je občas na údržbu i přesouvání věcí náročnější, už si to ale jinak nedokážeme představit,“ uzavřela Petra Černocká.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.