Celebrity

11. listopadu 2022 12:46

redakce Prima Ženy

Soutěž krásy vyhrála transgender soutěžící. Teď vytáhnu esa z rukávu, těší se

Přichází nová doba a mění se požadavky na vnímání krásy. Soutěž Miss America přepisuje své dějiny. V oblastním kole ve státě New Hampshire poprvé v historii zvítězila transgender soutěžící. Korunku Miss Greater Derry 2023 získala devatenáctiletá Brían Nguyen.

Není hubená jako lusk, není vysoká jako palma a nenarodila se jako dívka, přesto má devatenáctiletá Brían Nguyen důvod k oslavě. Získala totiž titul Miss Greater Derry.

„Ve staleté historii Miss America jsem se stala oficiálně první transgender držitelkou titulu v rámci Miss America Organization,“ vyznala se ze svých pocitů náctiletá kráska na svém Intagramu, kde jí nyní rychle přibývají fanoušci.

Brían Nguyen teď vytáhne esa z rukávu

„Žádná slova nedokážou popsat ten pocit, kdy mám příležitost sloužit své komunitě a vůbec poprvé reprezentovat svou komunitu na Miss New Hampshire. Jsem poctěna, že jsem byla korunována vaší novou Miss Greater Derry 2023 a s nadšením vám všem ukážu, jaká esa mám v rukávu. Bude to úžasný rok,“ cituje její slova web Super.cz, který o jejím úspěchu informoval české čtenáře.

Soutěž Miss Greater Derry je zároveň stipendijním programem založeným v roce 1986, poskytuje tak stipendia mladým ženám ve věku 17 až 24 let žijícím v oblasti Greater Derry.

Organizace tak oceňuje nejen krásu, ale také úspěchy v oblasti školních výsledků, talentu, charakteru, komunikačních dovedností a celkového postoje, jak mladí lidé vnímají svět.

Podívejte se na to, co zmůže krása:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.