Ahmed kritizuje jídlo hostitelky. Pak se mu udělá zle a skončí v nemocnici

Prostřeno! XXV (124) – Kolaps

Čtvrteční večer hostitelky Petry bude poměrně dramatický. Hostům bude vadit špinavá podlaha, jídlo bude nedochucené a na hlavní chod si hezky dlouho počkají. Do toho se během hlavního chodu udělá špatně nemocnému Ahmedovi. Co víc se ještě může pokazit?

Ve čtvrtek se v soutěži o nejlepší menu pokusí získat sympatie soupeřů Petra. Ta jim popíše svůj těžký úděl s péčí o nemocného syna a připraví specialitu romské kuchyně – holubky. Dále naservíruje slepičí vývar, kachnu se zelím a piškotové řezy s mascarpone. Bude chtít podávat vše co nejčerstvější a ještě teplé, proto si hosté budou muset počkat, než dovaří knedlík a zahustí zelí. Jen kdyby se jim alespoň omluvila za zpoždění.

„Už nás nebavilo čekat, bylo to trapný,“ popisuje Ahmed. Maruška bude přesvědčená, že hlavní chod není náročný a jako ženská by to měla mít Petra „šup, šup“ hotové. Jelikož se hosté už opravdu nudí, vyprovokují Marušku, aby šla do kuchyně zjistit, co se děje, případně nabídnout pomocnou ruku. Petra ovšem pomoc nepotřebuje, jen čeká, až se dovaří knedlík. To však jako vysvětlení nepostačí a do kuchyně se snaživě vrhne i Ahmed. Petra už v tu chvíli jídlo rozděluje na talíře, a tak jeho pomoc odmítne. Jak moc hostitelku soutěžící vystresují uvidíte vpodvečer. „Měla to špatně zorganizovaný,“ myslí si Ahmed, u kterého se však v pondělí také čekalo.

Příprava hlavního chodu trvá. Proto se Maruška vydává Petře na pomoc:

Ahmeda bude podpírat hostitelka

Když už se tedy poštěstí a kachna bude na stole, začne opět taktizování. Ahmed bude z kůže seškrabovat kmín, Lucie přizná, že jí z kachny jenom kůžičku. Ihned jí na talíři přistane ta z Ahmedovy kachny. Problém bude očividně i v zelí. „To zelí bych udělal víc do kysela, mně osobně to nechutná,“ ohodnotí Ahmed a po chvíli se mu dokonce udělá zle.

Petra ho podepře a odvede od stolu. „Nemyslím si, že to bylo jídlem, mám to takhle v chorobě,“ prozradí později Ahmed. Nevolnost se bude snažit překonat a ke stolu se nakonec vrátí na zábavu i dezert. Přesto nakonec ještě ten den bude muset do nemocnice. Jak se v pondělí svěřil, Ahmed nedávno utekl hrobníkovi z lopaty. Kvůli náhlým potížím mu lékaři operovali krk a byl dva měsíce v kómatu. Dnes bere hodně léků a pohybuje se o berlích nebo s chodítkem. Během svého vaření měl vysoký tlak a soutěž ho zřejmě vystresovala víc, než si připouští.

Hostitelka se bude snažit rozproudit zábavu a poté nabídne hostům dezert, kvůli okolnostem bude mít ovšem zkažený večer. Snad budou hosté bodovat spravedlivě a ne pod vlivem nepříjemných událostí.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.