Soutěžící při příchodu vyděsí Aniččino bydlení. Proč bude prostřeno v ložnici?

Prostřeno! XXV (108) – Hradecké mojito

Středeční hostitelku Annu přihlásily do soutěže amatérských kuchařů její kamarádky. Kdyby prý nevyhrála, v žertu říká, že z nich budou kamarádky bývalé. Ani její vaření se neobejde bez zranění a dnes se také bude u stolu hodně kritizovat.

Ve středu soupeřky pohostí dvaačtyřicetiletá invalidní důchodkyně Anna. Ta si pro ně připraví paštiku z králičích jater, hovězí tatarák, hovězí vývar, srnčí hřbet se švestkovou omáčkou a lívance. Ani středeční vaření se neobejde bez zranění. Anička se poraní o struhadlo.

Protože jsou tento týden v soutěži samé ženy, o to více si všímají, jak která bydlí, a porovnávají to se svými domovy. A některé budou v šoku. Přestože bydlí Anna v rodinném domku, obytné prostory jsou velmi malé. Anička se zajímá o historii a v knihovničce má spoustu románů, které se točí okolo problematiky koncentračních táborů. Vařit bude v malé kuchyňce, kam se jí pomalu nevejde ani nádobí. Kuriózní je také obývák spojený s ložnicí. Stolovat se bude v těsné blízkosti hostitelčiny postele.

Anička uvítá hosty přípitkem, její specialitou, kterou nazve „hradecké mojito podle Ani“. Poté jdou dámy šmejdit. Protože není moc kam se vrtnout, prohlédnou si alespoň pokoj, ve kterém budou jíst. „Ten prostor mě u Aničky opravdu překvapil. Už ten vstup dovnitř. Trošku jsem se zděsila,“ myslí si Helena. Na polici má hostitelka vystavené poháry, které získala díky šipkám. „Anička má ve své místnosti dekorace, poháry, skleničky, trošku mi to dalo nádech mé babičky,“ hodnotí bydlení Kristýna. Co se ještě o hostitelce ostatní dozvědí? Podívejte se ve středu vpodvečer.

Dámy se dnes začnou víc projevovat. Co hostitelce zkritizují?

Nepříjemná podpásovka od Kristýny

Pět soupeřek u jednoho stolu, to nemůže dělat dobrotu. Doposud se dámy příliš neprojevovaly, dnes však začnou opravdu hrát. Nic jim nebude po chuti. V polévce budou příliš velké kusy zeleniny, maso u hlavního chodu bude tvrdé, omáčka bude přesolená a příloha nedovařená. Podle soutěžících musí být v lívancích droždí, a tak se jim nebudou líbit ani Aniččiny lívanečky.

Objeví se i první nevraživost vůči Kristýně, která přijde bez omluvy pozdě. „Dneska Kristýna byla celkově divná. Pozdě přišla a celý večer nás nepříjemně sledovala,“ míní Adéla. Kristýna se trošku dotkne i samotné hostitelky, když se začne debatovat o tom, jak je která z nich upovídaná. „Už ti někdo řekl, že meleš až příliš?“ zeptá se Aničky. Dusnou atmosféru u stolu trošku vylepší zábava, ale je jasné, že začíná jít do tuhého.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.