Hledání taktika i nečekaná pomoc. Tento týden dojde v Prostřeno! na slzy

Prostřeno! XXVII (66) - upoutávka

Prostřeno! se bude tentokrát odehrávat na severu Moravy, kde se o titul nejlepšího hostitele, výhru 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají fanynky Marilyn Monroe Nikol a Nikola, Španěl Antonio, bývalý horník Čestmír a mladičká nešika Barbora. Kdo připraví nejlepší menu a co dobrého ostatním uvaří?

Soutěž amatérských kuchařů bude i v tomto týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu, v kuchyních i při zábavě sejdou dva muži a tři ženy. V Moravskoslezském kraji se dá dohromady parta odvážných, kteří budou chtít předvést to nejlepší, co v jejich domácnosti může vzniknout. Kuchyni budou ostatní zkoušet domácí i světovou, některým bude chutnat více, jiným méně. Jak se povede celý týden? A hlavně – soutěžící budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je vložení pokrmu z odpalovaného těsta do menu tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat.

Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho na prima+ nebo každý všední den od 17:50 na Primě a dozvíte se více. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést dalších 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Muzikant Antonio (58) se před rokem usadil v Česku a mluví lámanou češtinou

Španěl Antonio si nechává říkat Tony a do Prostřeno! jej přihlásila manželka Šárka, která si sama vaření v pořadu vyzkoušela. Bude svému choti nápomocná jako psychická podpora a také překladatelka. Tony totiž česky rozumí jen málo a mluví ještě méně. Hosté budou po příchodu zaražení, když se seznámí jak s Tonym, tak Šárkou. Chvíli nebudou vědět, proč tam jsou oba dva. Samozřejmě je i napadne, zda Šárka Tonymu při vaření nepomáhá. Tony pochopitelně vsadí na tu kuchyni, které rozumí nejlíp, a tou je španělská. Připraví foie gras, krém z tygřích krevet, selátko Segovia a čokoládovou pěnu. Do krevet se všichni nehrnou, selátko dostanou na stůl překvapivě celé i s hlavou a kopýtky. Bude s tím mít někdo problém?

Úterý: Nezaměstnaná Nikol (34) v Prostřeno! již účinkovala

Její hlavní motivací je výhra. Pokud by zvítězila, jela by znovu na dovolenou. O své minulé účasti se hostům z taktických důvodů nezmíní, aby jí kvůli tomu nestrhávali body. Jak se ale říká, lež má krátké nohy, a tak pravda poměrně brzy vyjde najevo. I podruhé Nikol vsadí na hovězí a její večer se neobejde bez zmatků a čekání. Bude podávat také kuřecí paštiku, avokádovou pomazánku, domácí housky, slepičí vývar, domácí játrové knedlíčky a celestýnské nudle a mámin čokoládový dortík. Nikol obdivuje Marilyn Monroe, všude v bytě má její obrázky a tak trochu se do ní stylizuje. Ke svému překvapení zjistí, že i páteční hostitelka je fanynkou této herečky. Těžko říct, jaká byla Marilyn v kuchyni, Nikol ale opět bude bojovat – s časem a hlavně sama se sebou. Během dne nabere pořádný skluz. Sledujte už v úterý, jestli dojde na kulinářský koncert, nebo je Nikol přesvědčená o něčem, co hosté neocení.

Středa: Invalidní důchodce Čestmír (49) má za sebou mnoho profesí

Vystudoval střední hornickou školu. Je vyučený mechanik. Pracoval jako horník, obsluha benzinky a řidič. Nyní je v invalidním důchodu. Už na první pohled je jasné, že Čestmír si na pořádek potrpí a že se vyzná v kuchyni. Svým soupeřům slibuje plněná kuřecí křidélka, lehký salátek, hráškový krém, parmazánové hobliny, hovězí po burgundsku, bramborovou kaši a sladký mls. Překvapením bude, že Tony se neobjeví po boku Šárky, ale se svým synem. Ten mu pomůže nejen se čtením menu v češtině, ale i s překladem u večeře. Hosté jsou na Čestmíra, jenž sám umí být docela kritický, zvědaví. Jak on sám bude umět zazářit nejen v kuchyni, ale i v roli hostitele? Dívejte se už ve středu!

Čtvrtek: Studentka a influencerka Barbora (21) je nově ve vztahu

Benjamínek sestavy se netají tím, že vaří teprve dva roky. O to více ji ale vaření baví a nebojí se vsadit na exotické recepty. Připraví tak bruschettu s rajčatovo-bazalkovou salsou, brokolicový krém se zakysanou smetanou, chicken mango a panna cottu s malinovým přelivem. Bára se při přípravě menu zraní, zašpiní a dojde i na slzičky. Čestmír bude u stolu poměrně kritický. Co se děje? Taktizuje? Nebo mu vážně nechutná? Nejen Bára o tom bude přemýšlet. Jako zábavu si pro své hosty připraví mini beer pong. Zaujme její menu a zvládne připravit úkol týdne? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Makléřka Nikola (29) se kdysi gastronomii věnovala profesionálně a je vyučená v oboru

Nikola, které ostatní říkají Nikča, je zkušená hostitelka, která se jen tak něčeho nebojí. Nikča sází na starou dobrou českou klasiku – domácí paštiku s pečivem, dýňový krém, pečenou kachnu, červené zelí a domácí bramborový knedlík a mechový dort. Na papíře menu vypadá lákavě, ne všechno se ale povede. Dají to soupeři hostitelce „sežrat“, anebo budou mít pro její přehmaty pochopení? Atmosféru zvedne zábava a stejně jako celý týden bude pokračovat hledání taktika. Do pořadu ji přihlásil její přítel, protože má Prostřeno! rád a pravidelně ho společně sledují. Pokud by vyhrála, pořídili by si s partnerem druhé auto. Sledujte už v pátek, co jste během týdne nepostřehli. Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.