Soutěžícím u největšího hráče nechutná a dlouho čekají. Pravdu mu nikdo neřekne

Dnešní mládež - Prostřeno! XXVII (20)

V repríze speciálu soutěže o nejlepší menu s budoucími kuchaři budou hosté zvědaví na pátek, kdy jim uvaří Vítek. Podle toho, jak hodnotí jídla u stolu, totiž gastronomii opravdu rozumí. O to větší bude překvapení ostatních, když svůj večer nezvládne.

Sebevědomý učeň Vítek pil v repríze speciálu kuchařské soutěže ostatním celý týden krev svými poznámkami a připomínkami u stolu. S body šetřil a zbytečnou kritikou si popularitu nezískal. Jeho soupeři budou připraveni mu vše vrátit i s úroky. Vítek zvolí jako předkrm drůbeží paštiku s domácími bagetkami. Dále se bude podávat francouzská cibulačkafilírované kachní prso s redukcí z červeného vína, pečené pusinky z bramborového pyré, kořenové petržele a jablek a na závěr soutěžící čeká cheesecake.

Vítek bude pochopitelně nervózní a dohled přísného učitele odborného výcviku mu na klidu nepřidá. Ve stresu připálí máslo, omylem osolí droždí a nebude vědět, jak připravit mousse jako úkol týdne. Soupeři budou mít dojem, že Vítek při hodnocení jejich pokrmů dělal chytrého, proto půjde shovívavost stranou. Paštika by podle Adama mohla být jemnější, Davidovi se bude zdát předkrm přeplácaný.

Vítek si toho naložil víc, než zvládne. Podívejte se na video:

Sladká polévka a alkoholový hlavní chod

Cibulačka bude na někoho příliš sladká, protože hostitel dal do základu k cibuli cukr. Po polévce soutěžící půjdou šmejdit a Vítek bude mít čas na přípravu hlavního chodu. Nemilým překvapením proto bude nekonečně dlouhé čekání, které se v Prostřeno! neodpouští. Příprava kachních prsou totiž mladého kuchaře pěkně potrápí. Na jeho výkon se podívejte na prima+ nebo vpodvečer na Primě. Když pak naservíruje bramborové pusinky a plátky masa s trochou omáčky, hosté příliš spokojení nebudou.

Soutěžící bude zajímat, jaké nastaly v kuchyni komplikace, a Vítek se vymluví na pracné filírování. Elišce příliš chutnat nebude, protože v pokrmu ucítí hlavně víno. Hostitel však bude se svým výkonem spokojený. Podle něj jen málo zredukoval šťávu. Přímo do očí si nikdo netroufne příkřeji kritizovat a mladí kuchaři raději tajně proberou svoje dojmy na chodbě. „Musím říct, že mě hlavní chod zklamal,“ hodnotí David. Kristián podotkne, že se Vít snaží nedostatky nahradit obsluhou. „Ale tady to je o vaření,“ shodnou se Eliška s Davidem. Neměli by svoje postřehy říkat spíš u stolu? „Nikdo nebyl tak odvážný,“ přizná Eliška. Jak nakonec budoucí kuchaři ohodnotí Vítka, který se choval celý týden jako taktik? Recepty a bonusy k pořadu najdete v aplikaci Prostřeno!

Co vás v aplikaci Prostřeno! nejvíce zajímá a baví? Můžete označit více odpovědí


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.