Šílené domovy roku 2022, které všechny šokovaly. Je horší špína, nebo zvíře na záchodě?

Šmejdění bývá v soutěži amatérských kuchařů předmětem hodnocení stejně jako vaření. O hostiteli jeho bydlení hodně napoví a někdy se soutěžící nestačili divit. Kritikou se rozhodně nešetřilo.

Při šmejdění letos objevili soutěžící nejrůznější zvláštnosti. Zdeněk překvapil chlupatým zvířátkem v kadibudce, Lenka zase spí na nebezpečné posteli, kterou sdílí se synem. Albertovo bydlení je velmi zanedbané a soutěžící byli rádi, že se stolovalo venku. Lukáš doma schovává urnu a všude má binec. Kristýna donutila soupeřky večeři sníst na zemi a bez příborů, Marta měla místo záclon hokejové dresy.

Zdeněk překvapil zvířátkem v kadibudce i pivomatem uprostřed lesa.

Zdeněk vaří na své chatě. Kvůli nemoci nemůže nic nosit, a tak si na pomoc pozval svoji sestru Hanku. Ta mu byla celý večer při ruce a pomáhala i s organizací zábavy. Hostitel na chatě nebydlí, přišlo mu však zábavné uspořádat Prostřeno! zrovna tady. Zdeněk žije sám, je bezdětný, rád vaří a má rád pivo. Přivydělává si provozem pivomatu, z něhož si každý, kdo jde kolem, může za poplatek načepovat tento oblíbený nápoj. Má to dobře vymyšlené. Pivo se podávalo za peníze. Musí platit i návštěva? V chatě není dost místa, proto soutěžící šmejdí venku. Prohlédnou si fotky z fotopasti, projdou se v lese a objeví tajemnou boudičku. Co v ní asi je? „Je to kadibudka a s morčetem!“ hlásí ostatním Kája, který se dovnitř nahrnul jako první. Na chatě se mu stejně jako ostatním líbí. „Je to hezké prostředí, já bych sem jel na víkend a potom bych jel zase do civilizace,“ poznamená.

Lenka šokuje soutěžící nebezpečnou postelí. Proč v ní spí s 12letým synem?

Na jídlo se u provozní Lenky chvíli čekalo a při šmejdění soupeři objevili poloprázdnou ložnici s poměrně nebezpečnou postelí. Na ní spí nejen hostitelka, ale i její náctiletý syn. Jediná žena soutěžního týdne žije především svou prací. Je provozní restaurace, a tak se má co otáčet. Momentálně je v rozvodovém řízení a podle jejích slov se rozhoduje, zda dvanáctiletý syn bude bydlet s ní, nebo s otcem. Po příchodu pošle hostitelka soupeře šmejdit do ložnice, jejíž dominantou je dřevěná patrová postel, na které chybí bezpečnostní zábrana. „Kdo má odvahu tam vylézt?“ provokoval Zsolt. Bydlení mu bude připadat jednoduché a napadne ho, že se hostitelka asi nedávno přistěhovala. Marek nahoru vyleze a podá hlášení, že jsou tam dvě peřiny a dva polštáře. Protože je v bytě postel jen jedna, nakonec ostatním dojde, že je to spaní pro Lenku a syna. „Kluk spí u zdi, aby neslítnul dolů,“ míní Martin. „Já osobně bych tam dal nějaké mantinely,“ bojí se o bezpečí hostitelky Zsolt. Lenčino bydlení se moc nelíbí Albertovi. „Má to tam hodně prázdné. Nemá tam prakticky nic,“ poznamená.

Hostitele Alberta poznamenala rakovina. Soutěžící šokuje jeho špinavý byt

Hostitel Albert zahájil kulinářské klání z Plzně a středních Čech ve svém skromném příbytku. Špína, nepořádek, začouzené zdi a nábytek, který má svá nejlepší léta za sebou. Po přípitku se soutěžící pustí do šmejdění. V bytečku 1+1 se topí dřevem v kamnech a podle toho to v místnosti vypadá. Hostitel sice tvrdí, že před natáčením pořadu Prostřeno! vymaloval, černé zdi plné pavučin ale budou svědčit o opaku. V tomto bytě bydlí dvanáct let. Kromě všudypřítomného nepořádku se najde i pár úsměvných detailů, například obraz nahé ženy nad postelí nebo reprodukce Poslední večeře. Nechybí sbírka sošek Panny Marie a nábytek také pamatuje lepší časy. „Bydlení pana hostitele na mě působilo stroze, kočičku jsme tam viděli malou, takže tam má i zvířátko. Nelíbilo se mi tam,“ hodnotí Lenka. Samozřejmě pak mají soutěžící spoustu otázek. „Tam byl nějaký pán vyfocený s rybou,“ pídí se po detailech Zsolt. „To jsem já. Jsem hodně zhubnul. Měl jsem přes 80 kilo a šel jsem na 54. Po rakovině jsem přišel o zuby, o vlasy, o všechno. Už jsem překonal i druhou,“ svěří se Albert. Lékaři mu dávali rok a už je tady devět let.

Lukáš má doma binec a tatínka v urně. Proč se soutěžící bojí salmonely?

Přípravu jednotlivých chodů Lukáš zvládal s velkými obtížemi. Vývar na polévku udělal z kuřecích prsou. Zeleninu na polévku zapomněl oloupat a příprava drobení do polévky byla jeho premiérou. Tvarohovou pomazánku začne dělat z polského tvarohu. Přidá nastrouhanou mrkev, na kusy pokrájenou cibuli a dále recept velí přidat vejce. „Nejsem si jistý, co přesně to vejce udělá, protože jsem si tento recept našel na internetu,“ přizná Lukáš a pečlivě řídkou hmotu zamíchá. Při předkrmu se František zeptá, zda jsou vejce nakrájená nadrobno, protože je v pomazánce nevidí. Lukáš zčervená a začne vysvětlovat, že použil syrová vejce. V tu chvíli by se v některých krve nedořezal a ihned přestanou jíst. „Já se omluvím, přece jen kojím,“ prohlásí Kateřina. František má zase obavy ze salmonely. Při šmejdění soutěžící zjišťují, že úklid nebude Lukášovou silnou stránkou. „V podstatě nepořádek. Když jde člověk do tohohle pořadu musí počítat s tím, že šmejdění bude. Já bych se styděl,“ míní Jakub. V jednom z pokojů najdou soutěžící urnu. „Tady bude taťka? Vzpomínka?“ ptá se Nikola. „Za mě to je něco nepředstavitelného, že bych toho člověka měl zpopelněného na římse,“ komentuje to František.

Hosté jedli večeři na zemi a bez příborů. Proč nemá Kristýna nábytek?

V netradičním bydlení pohostila své soupeřky ezo žena Kristýna. Přihlásila se kvůli výhře, protože potřebuje peníze. Při pohledu na její bydlení ani není divu. Nedá se říct, že by Kristýna lpěla na věcech. Nemá totiž ani pořádnou postel, stůl ani židle. Jedlo se na zemi a holýma rukama. Při příchodu byly dámy překvapené strohým bydlením hostitelky. Věci si uloží do kouta na hromádku a Kristýna je usadí na polštářky na zem. Některé to hodnotí jako katastrofu. Po chvíli už nebudou vědět, jak si mají sednout, aby je nebolely nohy a děsí se, co dostanou na stůl. Nejprve Kristýna servíruje přípitek – víno v plastových kelímcích, pak dojde na šmejdění. Hostitelka je upozorní, že si nemají sedat na postel, protože je jen provizorní. Nejsou v ní prý hřebíky. Na dveřích Emílii zaujme čakrová vlajka a místnost podle ní působí prázdně. Jídlo i pití si hosté mají nalévat a nabírat sami. Kristýna je totiž proti zbytkům, raději ať si každý vezme, kolik sní. Někteří v průběhu večera odhodili příbory a do jídla se pustí rukama.

Marta šokuje hokejovými dresy na oknech a svou proměnou. Jak zhubla 30 kilogramů?

Rozvedená pětačtyřicátnice Marta je hokejovou fanynkou a tomu odpovídá i výzdoba bytu. Soupeřům nabídne bezlepkové menu a překvapí jak bydlením, tak svým životním příběhem. Je dvakrát rozvedená se stejným mužem a má s ním dvě děti. Jejich vztah je dnes už minulostí. Martino bydlení je podle jejích slov prozatímní. Po rozvodu byla dlouho sama, a tak jí malý byt vyhovoval. Je zapálenou hokejovou fanynkou a má byt plný předmětů vztahujícím se k jejímu oblíbenému týmu PSG Berani Zlín. „Jsem velká fanynka hokeje, tak mám dresy, ve kterých chodíme fandit, mám tu suvenýry z hokejových srazů. Mám tady vytetovaného berana, dvě hokejky, Okál a Čajánek,“ ukazuje potetované předloktí. V motivu jsou zakomponovány i vítězné poháry. Podobně zapálenou fanynku hosté ještě neviděli. Marta hostům připraví k nahlédnutí svoje fotky, takže se mohou ostatní podívat na její proměnu. Výrazně zhubla a u stolu se pak hosté dozví, že má díky nízkosacharidové dietě dole 30 kg.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.