Velké taktičky roku 2022 se neštítily ničeho. Která si uřízla největší ostudu?

Výhra v kulinářské soutěži je pro všechny účastníky lákavá. Někteří se však kvůli ní neváhají pustit do zákeřného taktizování, jsou falešní a za zády soupeřů podnikají nejrůznější úskoky. Podívejme se na největší hráčky roku 2022, které u vás vzbudily velké vášně.

Ambiciózní Ukrajinka, těžko čitelná důchodkyně, kritická a zmatená hráčka, vypočítavá milovnice sázek a svérázná žena v domácnosti. Všechny bodovaly nízko, drsně hodnotily ostatní a doufaly, že jim taktizování přinese výhru. Stalo se tak ovšem jen v jednom případě. Připomeňte si ty nejzábavnější hráčky, které vás při sledování oblíbené kulinářské soutěže jistě nenechaly chladnými.

Kritická Maryna dostala kamaráda Patrika do úzkých. Z čeho se jí zvedal žaludek?

Pětadvacetiletá pondělní hostitelka Maryna se dlouhodobě potýká s vážnou nemocí. Léčí se s rakovinou děložního čípku. V době natáčení byla po operaci a doufala, že už se brzy vrátí do práce. Její přiznání všechny zaskočilo a dostala docela dost bodů. Přesto nevyhrála. Maryna pochopitelně vsadila na ukrajinskou kuchyni, přichystala například boršč. Mezi čtyřmi muži, které hostila, byl i její bývalý spolupracovník Patrik. Maryna začala den poté, co měla odvařeno, pořádně kritizovat a udělovat nízký počet bodů. Kdo čekal, že bude kritická soutěžící ke svému kamarádovi vstřícnější, byl na omylu. Maryna dokonce hodnotila i to, co jí nepřísluší. U polévky se jí zvedal žaludek a vyptávala se i na Patrikovu orientaci. Maryna se pak svěřila se svou neprůstřelnou logikou: „U nás na Ukrajině se říká, že pokud kluci nosí dvě náušnice, tak jsou to gayové.“ Sama je přitom potetovaná a má několik piercingů, mohla být vůči Patrikovým ozdobám tolerantnější.

Ludmila přišla do Prostřeno! podruhé, ostatní v ní viděli nepříjemnou osobu a zákeřnou taktičku

Hostitelka Ludmila přivítala u sebe doma o generaci mladší hosty. V soutěži byla podruhé a vůbec se tím netajila. Hostitelka byla pro soupeře těžko čitelná, málo s hosty komunikovala a někteří se u ní doma necítili příjemně. Proto ji odhadovali na taktičku týdne. „Lída na mě působí, že by chtěla vyhrát,“ mínila MartaLudmila byla na sebe pyšná, měla pocit, že se jí všechno povedlo a nedbala na dojem, který mohla v ostatních vyvolat. „Když už jdu do pořadu Prostřeno!, předvedu to nejlepší, co můžu nabídnout,“ svěřila se se svou strategií. U ostatních takovou snahu neviděla. „Ludmila na mě působí tak, že je to od ní taktika. A je nahněvaná za to, že dělala Jindřiška jednodušší menu,“ říká Marta. V pátek Ludmila prozradila, že se mezi mladými lidmi necítila dobře a připadala si jako tichý přísedící. Ostatní, kteří o ní za zády mluvili dost ošklivě, jí odpověděli trapným tichem. Pochopitelně nevyhrála.

Trapas s nedostatkem porcí masa a drsná kritika. Alena si výhru neodnesla

Alenu soutěžící vnímali jako největší taktičku a její nízké bodování nadzvedávalo ze židle i diváky. Když se u stolu pátralo po největším hráči, Alena se tvářila, že se jí to netýká. „Já myslím, že jsme se sešli jako dobrá parta. Že nebyl žádný problém,“ prohlásila u stolu. „Začátkem se mi Alenka líbila, potom jak začala k nám chodit, tak už se mi to nelíbilo,“ upřímně zhodnotil Alenino chování Maria. „Já jsem si tebou celý týden nebyla moc jistá,“ řekla překvapené soutěžící do očí soupeřka. Alena přitom bůhvíjak neoslnila. Při servírování hlavního chodu špatně spočítala plátky masa. Jen co se všichni pustili do svíčkové, Alena zjistila, že na svém talíři maso nemá. „To maso už nebylo v hrnci, tak si říkám, co teď, kde mám tu porci?“ nevycházela hostitelka z údivu. Nakonec ji zachránila Maruška, která se s ní o svůj plátek masa podělila.

Hostitelka servírovala kachní játra. Renata raději v autě snědla zbytky z pondělí

Do souboje o nejlepší menu přišla Renata už podruhé, a to údajně jen kvůli svému bratrovi. Ten ji totiž přihlásil a vsadil se s ní o pět litrů slivovice, že nezíská více bodů než on. Při šmejdění soupeřky objevily pavouka v ložnici a zjistily, že je hostitelka v pořadu podruhé. Vařila dokonce totožné menu, jako minule. Její výkon a bodový zisk byl průměrný, bratra ovšem trumfla. Pak však začala odhalovat svoji strategii, která by měla vést k vítězství. Když si přečetla menu středeční soupeřky, rozhodla se, že jí dnes chutnat nebude. Na kachní foie gras s karamelizovanými jablky a domácí brioškouchřestovou polévku se zakysanou smetanou a koriandrovým pestem, kapouna na červeném víně s ratatouille a větrníček s limetkovým krémem a malinami prý neměla chuť. Před večeří se nacpala v autě šunkofleky, které si přivezla v krabičce. „Já se určitě najím než půjdu k Zuzce na večeři. Já mám v autě šunkofleky, co udělal manžel z toho masa, co mi zbylo,“ smála se Renata. Výhra ji i tak minula.

Mlsné Valentině u nikoho nechutnalo, marně jí soutěžící podstrojoval humry za sedm tisíck korun

Korpulentní taktička Valentina z Ústeckého kraje budila emoce a svoje nízké bodování obhajovala tím, že jí u nikoho nechutnalo. Polévku jednoho soutěžícího přirovnala k vypláchnutému hadru na nádobí, jídla jí přišla mdlá a nejdražší menu s humrem bylo přímo propadák. Všichni s napětím čekali, s čím se zkušená kuchařka vytasí. Polévku dochutila bujónem, čekalo se a její dům byl plný rozbitých dveří. Jak už to v pátek v Prostřeno! bývá, došlo i na vyříkávání křivd nad pokličkami. Valentina přiznala, že ostatní hodnotila velmi nízko. „Moje bodování bylo podle toho, jak jsem to cítila a jak mi chutnalo jídlo,“ přiznala hostitelka a ukázala na Františka, který v úterý vařil humra. „Ty jsi měl velice špatnou volbu,“ dodala. On se ale nedal a pustil se s ní do křížku. „Já jsem měl tu nejlepší volbu, jakou si můžete na trhu přát. Myslím si, že to je nechutné dávat takhle málo bodů,“ řekl František taktičce. Valentina díky své strategii nakonec zvítězila.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.