Podrazy soutěžících a velká hádka donutí Simonu k slzám. Kvůli čemu se rozbrečí?

Prostřeno! XXV (60) – Špinavé skleničky

Po celém týdnu plném taktizování a intrik se v pátek soutěž amatérských kuchařů odehraje u hostitelky Simony. Usměvavou blondýnku však přejde dobrá nálada hned v úvodu. Rýpání přítomných dam ji dokonce dožene k slzám.

V pátek si k plotně stoupne sympatická Simona z Královéhradeckého kraje. Ta si pro své hosty připraví menu, které chutná jí i její rodině. Už při předkrmu však přijde řeč na něco, co odstartuje dusno u stolu. Nejmladší účastnice Veronika pozvedne skleničku, v níž dostala přípitek, a začne ji zkoumat. Poté vyvolá debatu o tom, že Simona nemá dobře umyté nádobí, snad kvůli špatné myčce. Hostitelka dámám skleničky vymění a zdánlivě bude nepříjemnostem konec. „Když jsem hostitelku požádala o výměnu skleniček, tak si myslím, že jsem ji hodně urazila,“ uvědomí si svou chybu Veronika. Tuto situaci Simona ještě ustojí, později však dojde na nepříjemnou scénu.

Podívejte se, jak se hostitelky dotkne kritika soutěžících:

Simona si nenechá nic líbit

Dámy budou hledat chyby úplně na všem, jako by se domluvily. Nic jim nebude chutnat a dají to znát. Masové placičky jsou bez chuti, polévka je nevýrazná, u hlavního chodu se prý srazila omáčka. „Dneska do mě jedete, a to plnou parou,“ ohradí se Simona a znovu stočí téma ke špinavým skleničkám. Požádá poté Veroniku, aby se jí při rozhovoru dívala do očí. Ta pořád zdůrazňuje, že je servírka a tím pádem přece pozná špinavé skleničky. Hostitelka se poté téměř zhroutí v kuchyni. Chování dam u stolu přičte taktice. Zklamaná a rozhozená jen horko těžko pokračuje dál v přípravě zábavy a dezertu. Jak se jí podaří zábava spočívající v tahání skleniček s vodou na toaletním papíru? Bude mít po tomto fiasku mezi tolika taktičkami vůbec šanci na výhru? Sledujte v podvečer na Primě.