Prošlá klobása a syrové maso! Soutěžící Blanka taktizuje a ošidí vaření

Prostřeno! XXV (59) – Manželova milenka

Ve čtvrtek soutěžící ochutnají menu hostitelky Blanky. Největší taktička tohoto týdne, která neváhá obdarovat své soupeřky třeba i jedním bodem, ošidí vaření, kde může. Domácí nebude téměř nic a ohromí i její bydlení pod taktovkou manžela. Proč musí oprašovat na poličce sošky, které dostal manžel od bývalé milenky?

Soutěž amatérských kuchařů z Královéhradeckého kraje bude ve čtvrtek pokračovat u jednapadesátileté Blanky. Ta je už nějaký čas nezaměstnaná, protože má řadu zdravotních problémů a čeká ji výměna kolenního kloubu. Hosty pozve do bytu, který sdílí s manželem. Rychle se však přijde na to, že je vybavený spíše podle jeho vkusu. Na policích dokonce Blanka oprašuje exotické sošky, které nazve „vzpomínka na manželovu bývalou lásku". Když se to soutěžící dozví, mají ihned jasno.

Podle nich Blanka nemá doma žádné slovo, do bytu se přivdala, a tak si nemůže udělat nic po svém. „Nechala bych jen co je nás obou,“ hodnotí Simona. Třeba je to i důvod, proč hostitelka tolik taktizuje. Za své peníze by mohla bydlení zvelebit podle svého. „Šla jsem do soutěže i kvůli taktice. Ta taktika je, že je u mě maximum bodů 7. Já si myslím, že mi to bodování nepomůže, ale vždycky je šance na výhru,“ prohlásí.

Podívejte se, jak hostitelka zjistí, že je maso na polévku nepoužitelné:

Ukáže se Blančina taktika jako bezzubá?

Hostitelka bude v kuchyni bojovat statečně. Nejen, že bude muset řešit prošlé maso na polévku, ale vyhodí i klobásu, kterou měla připravenou na předkrm. Je totiž zkažená. A to ji přitom kupoval manžel. Příliš se nepovede ani hlavní chod. Na první pohled bude vypadat krásně, dámy ale zjistí, že je kuřecí maso syrové. Hostitelka si také ulehčí práci a co může, neudělá domácí. Listové těsto na předkrm je koupené, dezertem z piškotů také neohromí a největším šokem pro hosty budou kupované játrové knedlíčky. Překoná Blanka smůlu a zaujme alespoň zábavou, na kterou si připraví balonky s heliem? Získá od hostů nejvíc bodů nebo se její taktika ukáže jako bezzubá? Sledujte v podvečer na Primě.