Trapasy taktičky Anety: Nemá toaletní papír a soutěžící se nadýchají výparů

Prostřeno! XXV (54) - Ubrousky

Jediná žena v soutěži amatérských kuchařů se chopí vařečky ve čtvrtek. Anetin hostitelský večer ovšem bude plný chyb, obrovských trapasů a nečekaných odhalení. Chody bude servírovat zpřeházeně, zapomene na ubrousky, a dokonce chybí i toaletní papír.

Čtvrteční hostitelka Aneta je maminkou na mateřské dovolené. Hodí se jí jistě každá koruna, a proto se bude maximálně snažit, aby soutěž o 60 000 korun vyhrála. Tento týden je v klání amatérských kuchařů z Olomouckého kraje jedinou ženou a také největší taktičkou. Zatímco u stolu chválí a vše jí chutná, za zády hostitelů mluví jinak. Bodovala hodně nízko a ve středu bez obalu přiznala svoji taktiku. „Body si hlídám, protože chci vyhrát,“ prohlásila.

Už v úvodu hosté při šmejdění zjistí, že výhled z Anetiny ložnice je přinejmenším kuriózní. Z okna totiž kouká přímo na hřbitov. „Pro mě by to nebylo, měl bych z toho strach," přiznal Petr. Hned po předkrmu, kterým byla paštika s hruškami, nastane první problém. Hosté si nebudou mít čím utřít mastnou pusu a ruce. Anetě ihned dojde, do jaké se dostala šlamastyky. Nebude mít doma ani ubrousky, a dojde dokonce i toaletní papír. Zdlouhavě pak bude hledat alespoň látkové utěrky. Po chvíli čekání najde jednu jedinou pro všechny a soutěžící nevyjdou z údivu.

Proč Aneta podává dort hned po polévce? Podívejte se na video:

Svíčkové se dočkají až v závěru večera

Reputaci si bude chtít Aneta napravit vývarem s knedlíčky. Ty budou ovšem tvrdé, vývar se ostatním bude zdát přesolený a někteří nenajdou v polévce maso. Zábavu dokonce bude hostitelka nucena udělat dřív, protože nestíhá. Barvení hrníčků pomocí laku na nehty se ale trošku zvrtne. Aneta nedomyslí odvětrávání během zábavy a hosté se nadýchají acetonu. Z výparů se jim zamotá hlava.

„Připadali jsme si jak pod rajským plynem,“ okomentoval situaci Adam. A to není zdaleka vše. Kvůli časové tísni se pak hostitelka rozhodne servírovat dezert ještě před hlavním chodem. Jak se jí povede? Uvaří Aneta svíčkovou tak, že se budou hosté olizovat až za ušima? Dostane čtvrteční taktička dostatek bodů, aby dosáhla na výhru? Sledujte ve čtvrtek v podvečer na Primě.