Astrostyl

18. prosince 2022 06:06

Komerční sdělení , redakce Prima Ženy

Správně zvolená vůně je synonymem krásy, dodává sebevědomí a zlepšuje náladu

Kdo by nemiloval parfémy? Správně zvolená vůně je synonymem elegance, krásy a vášně, stává se naší součástí, je s námi spojená v dokonalé harmonii, dodává sebevědomí a zlepšuje náladu. A to platí pro ženy i pro muže.

Vůně vnímáme velmi intenzivně, díky nim si často dokážeme vybavit již dávno zapomenuté zážitky anebo si vzpomeneme na ty, kteří nám jsou nebo byli blízcí. Ať už sáhnete po své osvědčené vůni, nebo se pustíte do hledání vůně zcela nové, vybírat můžete např. na e-shopu Dr.Max.

Existuje nekonečné množství vonných esencí, přitom každý z nás je obvykle přitahován k jednomu konkrétnímu typu, který se v parfemářské terminologii označuje jako rodina. Pojďme si představit ty nejoblíbenější rodiny.

  • Květinová

Historicky jeden z nejoblíbenějších a snadno rozpoznatelných typů vůní. Tvoří jej nejčastěji akordy růží, jasmínu, lilií a pivoňky. Květinové esence se mimo jiné používají ke zředění nebo doladění intenzivnějších parfémů.

  • Ovocná

Jak už samotný název napovídá, do této rodiny vůní patří ovocné tóny. V ovocných parfémech se nejčastěji setkáme s vonnými esencemi v podobě zralých broskví, černého rybízu, pomeranče a další. Jsou ideální pro letní období.

  • Orientální

Jsou sladké, výrazné až extravagantní. Tyto vlastnosti jim dodává skořice, vanilka, pepř, hřebíček, kadidlo, ambra a orientální pryskyřice. V některých vonných kompozicích najdete také přísady sladkostí, jako jsou například čokoláda nebo tiramisu.

  • Dřevitá

Tento typ vůní je charakteristický teplými tóny, mezi které se řadí ambra, cedrové a santalové dřevo. Využívají se též mechová a suchá dřeva podtrhující sladké podtóny. Tyto parfémy se hodí především pro slavnostnější příležitosti.

  • Kořeněná

Jsou výrazné, silné a pikantní. Kořenité parfémy nejsou pro každého a hodí se spíše na slavnostní události a večírky. Dámské i pánské verze těchto omamných vůní vás okouzlí tóny aromatického pepře, sladké vanilky, bergamotu, tabáku, jalovce nebo tajemné pačuli.

  • Svěží

Tyto energické vůně se obvykle nesou ve vodních, citrusových nebo zelených tónech a zanechávají po sobě pocit čistoty a svěžesti. Často mezi nimi najdete mandarinku, bergamot, citronovou trávu, vůni moře a ozónu.

Parfém je krásný a vkusný dárek při jakékoliv příležitosti. Při správném výběru je zaručeno, že obdarovaného potěšíte. Přejeme vám šťastnou ruku.

Mohlo by vás ještě zajímat:

Sdílejte článek
Štítky vůně krása esence parfém Dr. Max Lékárna

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.