Celebrity

14. dubna 2024 06:00

Tomáš Durčák

Mirai Navrátil utrácí za kytary a létání. Kdy bude mít děti? Já doufám, že brzy, říká

Exkluzivní rozhovor s Miraiem Navrátilem o nové desce, obavách i plánech do budoucna

Jeho kapela dnes patří k nejpopulárnějším na české scéně a po deseti letech spolu nyní vydává novou desku. Ta už názvem Tomodachi odkazuje na částečně japonský původ zpěváka a kytaristy Miraie Navrátila, který od tří let žije ve Frýdku-Místku. Jak ale sám přiznává, z japonské systematičnosti nebo striktní pořádnosti si zřejmě geny neodnesl.

Mirai Navrátil je dle svých slov aktuálně tak trochu v jednom kole. Rekonstruuje svůj byt, kolem nějž má spoustu zařizování, zjišťování a přemýšlení, jelikož stavebnictví je pro něj španělskou vesnicí. A aby toho nebylo málo, kapela Mirai zrovna vydává novou desku a plánuje letní šňůru vlastních festivalů.

„Něco jako standardní den asi vlastně nemám. Někdy se zabývám muzikou, takže mám třeba období pár týdnů až měsíců v roce, kdy prostě píšu. Někdy dělám jeden rozhovor za druhým – což je jako nyní většinou spojené s nějakým důležitým momentem na cestě kapely. A někdy zase jedu jenom koncerty. Je to strašně pestré, což je sice fajn, ale zároveň mi tím pádem tak trochu chybí řád,“ popsal svůj neustále pulzující a někdy hektický životní styl Mirai Navrátil pro CNN Prima NEWS.

Nepořádek a šňůra koncertů

Hledat v něm perfekcionismus nebo pedantský pořádek by prý také bylo nemožné. „Můžu vám ukázat jak svoje auto, tak svůj byt. Většinou přijdu ve 4 ráno domů z koncertu, hodím tam tašku s věcmi, sako, boty, pak ráno vstanu, jdu někam do telky nebo do rádia a doma se moc neohřeju. Takže se věci kupí v předsíni a vlastně tam trošku chybí ženský element,“ připustil Mirai, který je od konce loňského roku single.

„V tomhle systematik a pedant rozhodně nejsem a rozhodně jsem se nepomamil,“ dodává hudebník, který si k desetiletému výročí kapely Mirai s kolegy nadělil nové album s názvem Tomodachi a nyní plánuje šňůru 18 nebo 19 letních koncertů pod názvem Mirai Summer Fest. „Bude tam jak akustický, tak velký večerní koncert. Přes den budeme dělat různé aktivity s lidmi, bude tam i Mirai muzeum. A chceme, aby to bylo osobní, takže místo 20 tisíc lidí tam budou tři tisíce,“ láká Mirai na jediné letní festivaly, na nichž letos fanoušci kapelu uvidí.

A byť ho dnes hudba zcela živí, nechce ji dělat pouze jako prvoplánový komerční produkt za účelem zisku. „Myslím, že třeba z naší nové desky je cítit, že to není kalkul. Že jsme se s kapelou dostali do fáze, kdy tam nemusí být prvoplánové hity, je v tom snad cítit svoboda a z feedbacků mám pocit, že se celkem líbí kritikům, což se v minulosti moc nedělo. Snad to bude úspěšné i u široké veřejnosti,“ doufá frontman populární kapely.

Za co Mirai utrácí?

Ten rozhodně ví, za co si případné zisky z úspěšné desky užije. „Mám rád staré kytary. Teď samozřejmě utrácím za rekonstrukci bytu. Dost peněz taky padne na létání. Trošku na cestování, ale nekupuju si třeba extrémně drahé hadry nebo auta,“ přiznal Mirai své oblíbené záliby. Mezi ty striktně nepatří ani žádné drogy: „Kávu nepiju, čokoládu nemusím a drogy, co teď frčí, taky neberu. Ani jsem nikdy neměl. Za mlada jsme trošku hulili trávu, ale to už taky nedělám.“

Své myšlenky na novou lásku a vysněnou budoucnost třeba právě v onom nyní rekonstruovaném bytě pak Mirai Navrátil potvrdil poslední odpovědí, kdy měl říci, na co by se sám sebe jako tazatel zeptal. „Zeptal bych se ho: Kdy konečně budeš mít děti, Mirai?“ odpověděl se smíchem hudebník. „Já doufám, že brzy!“ dodal úplně na závěr.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.