Svatojánská noc je plná kouzelných rituálů. Odhalte tajemství milostné magie

Svatojánská noc probíhá z 23. na 24. června. V předkřesťanských představách bylo období letního slunovratu především dobou, kdy se oslavovalo léto, slunce, voda, oheň a příroda obecně. Lidé věřili, že se realita prolíná s magickým světem. Nechyběla proto řada kouzelných rituálů, které měly za úkol očistit, najít lásku a pomoci splnit tajná přání.

Lidé se během Svatojánské noci oddávali magickým rituálům, které do jejich života měly přinést štěstí, zdraví a lásku. Nejrůznější kouzla se týkají života, bohatství i milostné magie. Většina z nich má hluboké propojení s přírodou a může vám pomoci najít lásku, utužit zdraví či přinést do života štěstí.

Svatojánské bylinky pomohou odhalit tvář milovaného

Svobodné dívky v dřívějších dobách sbíraly bylinky, které jim měly přivést vytoužený vztah a manželství. Největší sílu měly údajně ty, které sesbíraly v předvečer svátku svatého Jana. O půlnoci je poté svinuly do věnečku a vložily pod polštář. Budoucí muž se jim pak měl zjevit ve snu.

Mohlo by vás zajímat: Kde najdete poklad i za koho se provdáte? To prozradí magická svatojánská noc

Pokud byste tento rituál chtěli vyzkoušet, na českých loukách najdete třeba řebříček, jitrocel, heřmánek, mateřídoušku, diviznu nebo třezalku. Poslední zmiňovaná má navíc přezdívku bylina svatého Jana. Bylinky byste měli sbírat s láskou a pokorou a důležité je při tom být potichu.

Svatojánský stromový rituál

Vydejte se do lesa za svým oblíbeným stromem, pokud nějaký máte. Pokud ne, vyberte si ten, který se vám bude líbit nejvíc. Obejměte ho a nasávejte jeho energii, čichejte jeho vůni a poslouchejte zvuky listů. Plně se soustřeďte na odpočinek a relaxujte. Pokud máte nějaké přání, pohlédněte vzhůru a vyslovte ho nahlas.

Čtěte také: Svatojánská noc: Nechte se očarovat vůní léta, magií bylin a kouzlem lásky

Svatojánské ohně

Oheň měl podle našich předků očistnou moc. Pomáhal vyhnat vše špatné, symbolizoval nové začátky a sílu. Lidé svatojánské ohně přeskakovali sami nebo ve dvojici. V páru to mělo pomoci zajistit pevný a šťastný vztah.

Svatojánská rosa

Voda je další přírodní element, který vás v tuto noc obdaří neuvěřitelnou energií. Lidé dříve svatojánské rose přisuzovali ozdravné účinky. Způsobů, jak rosu využívali, bylo spousty. Běhání v ní přinášelo sílu a svěžest. Její pití mělo příznivé účinky na žaludek, a pokud jste se v ní omývali, údajně vám to zaručovalo omlazení a také zdravé oči.

Svatojánská noc a sexualita

Dříve bylo běžné, že mladé páry spolu ve dvojicích odcházely do hlubokých lesů, kde hledaly kouzelné bylinky (nejčastěji kapradinový květ, který jim měl podle pověry zajistit neviditelnost). Avšak častěji se oddávaly milostným radovánkám. Láska k této noci zkrátka neodmyslitelně patří. Stávající páry mohou utužit svůj vztah, naproti tomu mají šanci na obnovu i staré lásky, a pokud jste single, třeba potkáte někoho úplně nového.

Zdroj: Český lidový a církevní rok ( Alena Vondrušková), cs.wikipedie.org

Červenec podle karet:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.