Celebrity

27. prosince 2022 11:15

redakce Prima Ženy

Syn hokejového reprezentanta bojuje s leukémií. Nejsme v tom sami, věří rodina

Opravdu těžké dny zažívá rodina bývalého hokejového reprezentant Radka Dudy (43). Muž, který na ledě i mimo led proslul bouřlivým chováním, se bojí o sedmiletého syna Radka, u kterého propukla akutní myeloidní leukémie.

Na konci roku lidé vždy bilancují a jeden druhému přejí hlavně štěstí a zdraví. Oboje bude potřebovat syn hokejového rebela Radka Dudy, který se 22. listopadu od lékařů dozvěděl, že jeho milovaný syn Radek trpí akutní myeloidní leukémií.

Rodinu Radka Dudy čeká velký boj

„Ráďa má narozeniny, my máme přání jediný. Dne 22. 11. 2022 u něj propukla akutní myeloidní leukémie, se kterou teď svádíme boj. Boj je to nelehký, ale tolik lásky přepere i tu nejhorší nemoc, jinak to ani není možné,“ popsal své pocity na Instagramu Duda, který nyní pracuje jako trenér.

Podobné články

Radek Duda je bývalý profesionální hokejista. Za národní tým nastoupil na MS v roce 2003. Byl draftován Atlantou, ale do NHL se nedostal. Jeho slibně rozjetou kariéru brzdilo problémové chování na ledě i mimo stadiony. V roce 2012 odsouzen za napadení důchodce na přechodu pro chodce k trestu tříměsíčního odnětí svobody s podmíněným odkladem na jeden rok. Duda tvrdil, že důchodce pouze štípnul do tváře. Románek prožil s moderátorkou Martinou Gavriely, která při rozchodu sdělila, že Duda byl během vztahu nevyzrálým mužem. V současné době se Duda a jeho partnerka starají o syna Ráďu, u kterého propukla akutní myeloidní leukémie.

„Děkujeme všem. Nejsme v tom sami, je nás tu v Motole celé patro. Každý se svým příběhem, ale všichni jsme tu v nejlepší péči. Při každém připití ‚na zdraví‘ připijte opravdu na zdraví, protože to není samozřejmost,“ doplnil muž, který se v roce 2003 podíval i na hokejové mistrovství světa.

V komentářích pod příspěvkem bývalého hráče Slavie Praha, Plzně, Karlových Varů či ruské Kazaně se objevily desítky komentářů, ve kterých fanoušci i bývalí spoluhráči posílají sílu a energii celé rodině.

Palce malému Ráďovi drží například Kristian Reichel, který je synem olympijského vítěze z Nagana Roberta Reichela. „Zvládnete to, posílám moc síly,“ přidal se k fanouškům se svým vzkazem také juniorský hokejový reprezentant Pavel Novák.

O rakovině promluvila také Naďa Urbánková:

Sdílejte článek
Štítky rodina leukémie Fakultní nemocnice v Motole hokej HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň HC Energie Karlovy Vary Robert Reichel Mistrovství světa v ledním hokeji leukemie akutní myeloidní leukemie Radek Duda

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.