Celebrity

14. listopadu 2022 12:32

redakce Prima Ženy

Panenka oplakává dceru. Martinu mu vzala rakovina. Tragédie postihla i další hráče

Bývalý reprezentant a fotbalová legenda Antonín Panenka (73) zažívá nejtemnější hodiny svého života. Jeho dcera Martina prohrála boj s rakovinou. Se ztrátou potomka se museli vyrovnat i další vynikající fotbalisté. Obrovská lidská tragédie postihla například Michaela Ballacka (46) či Luise Enriqueho (52).

Panenkovu dceru Martinu fotbaloví fanoušci poprvé výrazně zaznamenali v roce 1976. Jako malá holčička vítala svého tatínka na letišti, když fotbalisté přivezli z Bělehradu titul mistrů Evropy. Vynikající fotbalista, po kterém je pojmenováno i specifické provedení penaltového kopu, prožívá nejhorší okamžiky svého života. O úmrtí jeho dcery informoval deník Blesk.

„Martina v pátek zemřela. Byla to fajn holka. Taková tichá a mladá. Je nám Tondy moc líto. Tonda je z toho strašně nešťastný,“ sdělil Blesku Panenkův bývalý spoluhráč, který nechtěl být jmenován.

Panenkova dcera se zákeřnou nemocí bojovala několik let. Jeden čas se zdálo, že Martina dokáže nad zlou chorobou vyhrát, rakovina ale nakonec byla silnější...

Marný zápas své dcery sledoval také Luis Enrique

Děsivá tragédie postihla také rodinu španělské fotbalové legendy. Luis Enrique sledoval, jak jeho dcera Xana bojovala s rakovinou téměř půl roku. Devítiletá holčička nakonec boj o život prohrála.

„Budeš nám moc chybět. Budeme na tebe myslet každý den a doufat, že se jednoho dne zase potkáme. Budeš hvězdou, která povede naši rodinu. Odpočívej v pokoji, Xano,“ uvedl zdrcený otec v prohlášení pro média. Svou dceru se snažil podporovat do posledních okamžiků, dokonce odešel od španělské fotbalové reprezentace, ale boj celé rodiny byl bohužel marný.

O syna přišel také Michael Ballack

Německá fotbalová legenda patřila k nejlepším záložníkům, kteří se kdy u našich západních sousedů narodili. Michael Ballack si podmanil obrovské množství fanoušků po celém světě. Ti na něj nezapomněli a před rokem mu prostřednictvím sociálních sítí posílali kondolence a vyjadřovali podporu celé Ballackově rodině. V roce 2021 totiž při nehodě na čtyřkolce zemřel osmnáctiletý Emilio. Fenomenálnímu fotbalistovi jsou dnes největší oporou synové Loius a Jordi.

Zemřelo i jedno z dvojčat, které čekala Ronaldova žena:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.