Celebrity

4. září 2023 13:30

Tomáš Durčák

Mick Schumacher promluvil o tátovi: Myslím, že bychom se dneska chápali jinak

Mick Schumacher (24) prožívá na první pohled snovou kariéru závodníka a navzdory svému mladému věku má již několikaleté zkušenosti z Formule 1. Zároveň však musí bojovat se skutečností, že mu jeho otec, legendární Michael Schumacher (54), kvůli vážnému úrazu hlavy již téměř deset let nemůže být nijak nápomocen. Nyní se po dlouhé době o tátovi pro média opět rozpovídal.

Syn sedminásobného mistra světa F1 o svém otci po delší době promluvil pro britskou televizi Sky Sports, kde se očividně cítil komfortně tváří v tvář moderátorovi Peteru Hardenackemu. Mick mimo jiné promluvil o tom, jak jako malý vlastně nechápal, kým ve světě motosportu jeho táta byl. „Bylo mi jasné, že je táta závodník. Ale vlastně jsem vůbec nevěděl, jak moc je významný,“ přiznal Schumacher mladší.

Až když dospěl a začal se díky vlastním výsledkům probojovávat do nejvyšších pater závodění, došlo mu, proč je jeho otec mnohými považován za legendu. Zároveň se však svěřil, že i přes absolutní oddanost své formulové kariéře Michael Schumacher nikdy nezanedbával rodinu a byl nesmírně milujícím otcem, který chtěl pro své děti vždy to nejlepší.

„Táta na mě nikdy nevyvíjel žádný nátlak, byl velice citlivý. Častokrát mě uklidňoval, ať už na něco špatného nemyslím,“ popsal málo známou stránku Schumachera, proslaveného jako nekompromisního závodníka. Dodal také, že doma nikdy nepocítil ani sebemenší naléhání, aby šel v tátových šlépějích. „Od začátku to bylo tak, že mi táta s mámou říkali, že jestli něco nechci dělat, nemusím. To mě samozřejmě zbavilo velkého stresu,“ vysvětlil vděčný Schumacher, který si však nakonec kariéru závodníka dobrovolně zvolil.

Po dvou letech v závodní stáji Haas nyní stále ve Formuli 1 zůstává, ovšem v barvách Mercedesu, kde působí jako třetí, rezervní pilot a zároveň testovací jezdec. Hájí tak barvy týmu, u jehož zrodu před lety stál jeho otec, který se kvůli tomu vrátil ze závodního důchodu. Nic se také nezměnilo na jeho cíli stát se jednoho dne po vzoru otce mistrem světa F1. Zároveň však v minulosti přiznal, že absence blízkosti otce, s nímž by mohl nástrahy a nelehké výzvy závodění probírat, pro něj není lehká.

Michaela Schumachera velmi dobře zná i další legenda F1 a pilot, jenž o vítězství řadu let bojoval právě s ním, Mikka Hakkinen:

„Myslím, že já a táta bychom se dneska chápali trochu jinak. Mohli bychom spolu probírat mnohem víc věcí. Často myslím na to, jak skvělé by to bylo. Vzdal bych se čehokoli jen proto, abychom si mohli znovu popovídat. Tyhle momenty, které má většina lidí se svými rodiči, už tady pro mě nejsou – nebo v mnohem menším, omezeném měřítku,“ přiznal Mick Schumacher v dokumentu Schumacher, jenž měl premiéru v roce 2021.

Kromě matky Corinny mu je však velkou oporou i jeho přítelkyně, dánská modelka a influencerka Laila Hasanovic. Vztah s ní mladý Schumacher na svých sociálních sítích přiznal letos v létě a pro mnohé to byl šok. Rodina Schumacherů je totiž dlouhodobě pověstná tím, že od Michaelova úrazu v roce 2013 se před světem zcela uzavřela a informace ze svého soukromí ze zásady nikdo z členů nesdílí. Za fakt, že se Mick chce světu pochlubit svou láskou, se však na něj asi nikdo zlobit nemůže.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.