Celebrity

9. dubna 2024 15:00

David Laštovka

Tajemná smrt Arnošta Pátka. Jeho mrtvé tělo leželo mezi slupkami od pomerančů

Pěvecká hvězda 80. let Arnošt Pátek zemřel v pouhých 54 letech a konec života doslova protrpěl. Onemocněl rakovinou, která ho připravila o část obličeje, a dožíval v naprosté chudobě.

Arnošta Pátka dva roky před 50. narozeninami postihly vážné zdravotní problémy. Onemocněl cukrovkou a lékaři mu navíc diagnostikovali zhoubný nádor, kvůli kterému přišel o část obličeje. Rakovina ho připravila o pravé oko, nos, část tváře a krku i o polovinu zubů. Poslední roky dožíval v naprosté chudobě a sám v bytě po mamince. Jeho invalidní důchod činil 4 200 korun, což nepokrylo ani nezbytné náklady na bydlení.

Mohlo by vás zajímat: Václav Sloup trpěl smrtelnou nemocí, kterou odmítal léčit. Krampol mu dal peníze

Nebýt finanční pomoci od syna, sester a rovněž od hudebního producenta Petra Hanniga, který ho pro showbyznys objevil, nejspíše by skončil jako bezdomovec. Svůj krutý osud nesl velmi těžce. „Styděl se za to, jak vypadá, skoro nevycházel, na obličeji nosil roušku. A když jsme se třeba sešli v hospůdce, sedával zády k lidem. Doktoři mu slibovali plastiku, ale už to nestihli. Trpěl obrovskými bolestmi, přestávalo ho bavit žít. Jednou mi řekl, že se na smrt těší,“ prozradil redakci webu Prima Ženy Petr Hannig, který se s Pátkem vídal až do jeho smrti.

Podívejte se, jak Petr Hannig oslavil 70. narozeniny:

Smrt pro něj byla vysvobozením

Boj se zrádnými chorobami vedl zpěvák šest let. Zemřel 9. dubna roku 2009 ve věku 54 let. Jeho mrtvé tělo bylo pokryto slupkami od pomerančů. Proč, to zůstává dodnes záhadou. Spekuluje se o tom, že se tímto ovocem snažil doplnit cukry, neboť kvůli prodělané rakovině se mu cukrovka výrazně zhoršila. Příčinou smrti byl zřejmě hypoglykemický záchvat.

Přečtěte si také: Antonín strýček Jedlička po sobě zanechal obrovské jmění. Kolegové ho nesnášeli

„Jeho přítelkyně mu volala celý víkend, ale nezvedal mobil, i když mu zvonil. V neděli proto zavolala starší sestře Evě, která se na něj šla podívat. Našla ho na zemi. Prý tam ležel od čtvrtka,“ řekl tehdy deníku Aha! Pátkův syn Tomáš.

Arnošt Pátek, jehož rodné jméno bylo Arnošt Piaczek, zažil největší slávu v souboru Kroky Františka Janečka, v němž působil jako sólový zpěvák. Mezi jeho největší hit patřila píseň Sny o tygří lady. Stal se hvězdou, fanynky po něm šílely a vydělával na tu dobu velké peníze. Po revoluci zpíval s Jiřím Helekalem, což už na uživení nestačilo, a tak se vrhl do podnikání. Byznys rozjel v oblasti gastronomie a pohostinství. Byl dvakrát rozvedený a měl už zmiňovaného syna Tomáše.

Sdílejte článek
Štítky nemoc smrt rakovina cukrovka manželství zpěvák Petr Hannig Arnošt Pátek Kroky Františka Janečka Jiří Helekal

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.