Taktička týdne se chce pomstít soupeřce. Hostitelka Michaela ukončí večeři předčasně

Prostřeno! S27 (89) - Martina si stěžuje

Ve čtvrtek v rámci souboje o nejlepší menu pohostí soupeře pomocná kuchařka Michaela. Slovenka žijící v Brně překvapí svým menu a bude muset oslnit velkou kritičku Martinu. Ta v hostitelce vidí taktika, a jak brzy vyjde najevo, dámy se nemají příliš v lásce.

Čtyřicetiletá Slovenka Michaela z Jihomoravského kraje pohostí soupeře ve čtvrtek. Ačkoli všichni čekají slovenskou kapustnici a halušky, dostanou rajčata plněná sýrem s domácím chlebem, hovězí vývar s morkovou kostí a játrovými knedlíčky, vepřovou panenku ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, opečeným bramborem a fazolovými lusky se slaninou. Jako dezert připraví panna cottu s lesním ovocem. Domácí chléb a dezert má Michaela z časových důvodů připravené dopředu. Martina se těší na souboj vepřových panenek. Míša tu její v úterý zkritizovala jako „přetaženou“, a tak jí nic nedaruje. Vpodvečer na obrazovce nebo na prima+ můžete zhodnotit, která panenka dopadne lépe.

Martina ve čtvrtek nebude vůbec při chuti. Předkrmu se téměř nedotkne. Když se jí hostitelka zeptá, proč nejí, odvětí, že snědla kousek chleba. Hostitelka doufá, že se jí trefí do chuti alespoň polévkou. Pamatuje si, že Martina nejí játrové knedlíčky, a tak si ji předchází. Dá jí polévku bez nich. „Myslím si, že se mi chtěla zavděčit. Asi se mě hodně bojí,“ raduje se Martina. Sebevědomí jí nechybí. Přestože sama pokazila, co mohla, cítí nad nervózní soupeřkou převahu.

Podívejte se na video, ve kterém se obávaná Martina vysmívá hostitelce:

Nesmyslné poznámky vadí všem

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou všem zachutná, jen Martina zase bude hledat chybičky. Pochválí sice brambory, ale pak oznámí, že nejí pepř, takže jí omáčka nechutná. Pak zkoumá maso, o kterém začne tvrdit, že je nedodělané. Jestli je to pravda, můžete posoudit ve videu v úvodu článku. „Myslím, že si hodně vymýšlela,“ všímá si Martininy taktiky Ondřej.

Michaele může při hodnocení přitížit, že pracuje v gastronomii. Podle Kryštofa má jasnou výhodu, i když mu nevadí, že jí s vymýšlením menu pro Prostřeno! pomáhal kamarád kuchař. Po zábavě, kterou je míchání tataráku, bude mít hostitelka pocit, že se společný čas naplnil a začne se s ostatními loučit. Ti jí připomenou, že ještě neservírovala dezert. Jestli se na něj někdo těší, je otázkou. Po třech chodech, tataráku a úkolu týdne, kterým je žemlovka, nemůže mít nikdo hlad. Panna cotta je naštěstí jen ztužená smetana, a tak dezert zvládne sníst i Martina, která si poprvé pochutná. Snad díky tomu zvýší bodové hodnocení. Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.