Celebrity

16. srpna 2025 07:00

Zuzana Schneidewind

Tam, kde není friťák, se prostě nevaří. Šéf Pohlreich opět zasahuje a hrdinně ochutnává

Ano, šéfe! od 28. srpna na Primě

Pořad, u kterého se restauratéři a kuchaři potí a diváci baví i inspirují, je zpět. Šéf Pohlreich znovu usedá ke stolům s degustačním menu, nedílnou, mnohdy výbušnou součástí každého dílu. Místo lahodného zážitku ale často přichází šok. Uvidíte, že nová řada servíruje porce upřímnosti, ostrých verdiktů i pozoruhodných jídel.

„Blbá věc je vždycky blbá a dobrá věc je vždycky dobrá, že jo. Je to jednoduché,“ konstatoval pro Prima Ženy s typickým nadhledem Zdeněk Pohlreich v zákulisí natáčení v jedné z hospod.

Fanoušci pořadu dobře vědí, že ochutnávka menu patří k nejoblíbenějším (a zároveň nejkritičtějším) momentům každého dílu. Pohlreich sedí se založenýma rukama, zkoumavým pohledem sleduje talíře před sebou a první sousto rozhodne, co přijde dál. Buď uznání, nebo upřímný komentář reality.

Víte, čím si Zdeněk Pohlreich přivydělával za socialismu? To si přečtěte!

A podle šéfa se na téhle části nic nezměnilo ani v nové řadě: „Vaří se z podřadných surovin, jídlo se připravuje neodborně, menu je často usmažené někde ve friťáku, kde olej samozřejmě mívá různou kvalitu... Doháníme Ameriku mílovými kroky. Tam, kde není friťák, tak se prostě nevaří,“ uvedl pro Prima Ženy s tím, že všechna jídla, která dosud musel ochutnat, samozřejmě nebyla špatná.

Při natáčení nových dílů okusil leccos. Často by na některé porce nejradši co nejrychleji zapomněl. „Vlastně si to asi přesně nevybavuju, ale je pro mě obtížně pochopitelné, že lidi, kteří dnes mají zdroje na dosah ruky, ať už v blbém telefonu nebo jinde, ještě nejsou schopni uvařit pořádně,“ kroutí hlavou.

Těchto 15 zajímavostí o pořadu Ano, šéfe! už znáte?

Co ale Pohlreich vnímá jako mnohem hlubší problém, je personální krize v gastronomii. Ta se podepisuje nejen na kvalitě jídla, ale i celkové atmosféře v podnicích. „Je těch restaurací opravdu obrovské množství a co si budeme povídat, každý chce nějak přežít. Já v pořadu nechci dělat moralistu na téma: ‚Ty se chováš blbě kvůli tomu, že jsi potřeboval přežít.‘ Ale když začnete šidit suroviny a práci, tak k úspěchu to vede jen zřídka.“

Nové díly Ano, šéfe! slibují přesně to, co na pořadu diváci milují, tedy upřímnost, praktická doporučení zkušeného restauratéra a šéfkuchaře, špetku drsnosti, ale i překvapivou dávku lidskosti. Dívejte se od 28. srpna večer na Primě nebo o týden dříve online na prima+.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima restaurace premiéra Zdeněk Pohlreich degustace Ano, šéfe! prima+ produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas restaurace a zajišťování občerstvení společenská rubrika zájem o jídlo a pití

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 8. 2025

Berani, dnes by bylo dobré, kdybyste se ukáznili a zachovali si chladnou hlavu. Nečekané události mohou zpochybnit zavedené autority. Nedělejte ukvapené závěry. Než začnete jednat, ujistěte se, že jste si shromáždili fakta.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.