5 nejlepších receptů na grilování od šéfa Pohlreicha!
Letní víkendy jsou ideální pro zahradní grilování. Grilování neboli barbecue je čím dál tím oblíbenějším relaxem i pro Čechy. Nechte se inspirovat jedním z nejlepších českých kuchařů a předveďte se před kamarády s nejlepší recepturou!
Zdeněk Pohlreich, kterého tak všichni důvěrně znáte z pořadu Ano, šéfe! či Rozpal to šéfe, dokázal, že i za grilem se umí otáčet. Podívejte se na ty nejlepší recepty, které si můžete udělat bez problémů i doma. A jak se během vaření na otevřeném ohni nezranit?
Nepoužívejte olej v rozprašovači, daleko bezpečnější je mašlovačka. Nezapomeňte si zkontrolovat i svoje náčiní, všechno by totiž mělo mít dostatečně dlouhou rukojeť. A pokud máte plynový gril, zapalujte ho zásadně s otevřeným víkem. Víko u grilu má také další funkci, o které nejspíš nevíte. Případný požár byste totiž neměli hasit vodou, ale jen zaklapnutím víka.
A teď už se pojďte pokochat skvělými recepty na grilování:
Grilovaná kuřecí křidelka se sýrovým dipem
Kuřecí křídla jsou možná to nejlevnější maso ke ugrilovat. V každém případě ale může být i perfektně lahodné.
Hamburger s lososem a bazalkovou majonézou
Hamburger nemusí být jen o hovězím a kuřecím. Trendem v americké kuchyni jsou i rybí steaky do teplé housky.
Vepřové kotlety v jablečné marinádě
Výraznou chuť masa podtrhne sladší marináda. Nezvyklý recept, ale uvidíte, že s ním okouzlíte. Marinádu můžete využít i na jiné maso.
JAK NA RECEPT? PODÍVEJTE SE TADY
Steak z roštěnce s bylinkami
Recept pro ty, kterým nevadí flákoty masa. Bylinky mu dodají lehkost a svěží chuť.
Kuře na plechovce s pivem
Starý recept pro chudé Američany, který většina Čechů už dobře zná. Zdeněk Pohlreich mu však ve svém receptu dodal glanc.
Další recepty pro masožravce, ale i pro vegetariány najdete TADY.