Celebrity

9. května 2022 05:50

Petra Kloidová

Tenistka Krejčíková v zajetí rituálů: Stejná sprcha i jídlo. Rodiče nesmí na finále

7 pádů Honzy Dědka (16) - Tenistka Bára Krejčíková

Vítězka v olympijské tenisové čtyřhře Barbora Krejčíková přiznala, že dodržuje podivné rituály jen kvůli tomu, aby v tenisu znovu vyhrála. Její potřeby ji tak čas od času dostávají do zvláštních situací, radovat se často nemůže ani s rodiči, kteří na finále zápasu nesmějí.

Šestadvacetiletá sympatická brunetka je úspěšnou českou tenistkou, jež na letních olympijských hrách v roce 2021 získala zlato v ženské čtyřhře. Krejčíková na pozici světové jedničky v ženské čtyřhře strávila ve třech obdobích devatenáct týdnů.

Dost možná se tedy není čemu divit, když se Barbora úzkostlivě upíná k osobním rituálům, které jí mají zajistit úspěch. Její vyprávění v talk show Honzy Dědka rozesmálo celý sál. Mám hodně rituálů před zápasem. Od začátku dne. Už tím, jak vstanu, co snídám, je v rituálech. Když začnu turnaj něčím, jedu v tom třeba 14 dní, jím to stejné, snažím se jet stejným autem, hraju se stejnými raketami, mám stejnou skříňku, chodím ke stejné fyzioterapeutce, na stejný záchod, do stejné sprchy, jím stejné jídlo. Někdy se stane, že v té sprše někdo je. Pak záleží, jak spěchám. Ale když se rozhodnu jít do jiné, při zápase nad tím potom přemýšlím, jestli jsem neměla radši počkat,“ přiznala Barbora Krejčíková.

Její víra v rituály je dokonce tak silná, že její rodiče nesmějí vidět finále. „Na finále fandit nechodí, to by se porušil rituál, všichni v boxu musí sedět na svém místě. Přijedou na jiný zápas,“ dodala mladá tenistka.

Krejčíková na zápase neheká, ale trpí extrémní nervozitou

Hledání sebevědomí je pro Krejčíkovou jako introvertku velké téma. Prý je tišší a při zápase neheká. Svou cenu si uvědomila až na úspěšném French Open. „Že jsem dobrá, jsem si řekla až na French Open. Měla jsem nálepku, že budu jenom deblistka, ale já jsem ji nechtěla mít a řekla jsem si, že to zkusím jinak,“ vysvětlila. Tenistka také trpí velkou nervozitou před zápasy. „Před French Open jsem byla strašně nervózní. Od semifinále jsem fňukala. Byla jsem až tak nervózní, že jsem jenom seděla, jedla a tekly mi slzy. Nedokážu říct proč, ale bylo to z nervozity, že jsem to chtěla hrozně dokázat a bála se, že to nedokážu. Nejhorší je to předtím, než se jde na kurt.“

Během natáčení televizní talk show 7 pádů Honzy Dědka byla tenistka zraněná, ještě v té době doufala, že se její zdravotní stav zlepší. „Mám poraněný loket, je to z tenisu, ale tenisový loket to není. Doufám, že už budu brzy hrát, že to do Paříže stihnu. Tam naši mohou jet,“ uvažovala tehdy nahlas Krejčíková, nedávno však zrušila svou účast na turnaji v Římě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.