Tenistka Markéta Vondroušová se rozvádí. Prostě nám to nevyšlo, potvrdila spekulace

Vondroušová jde do finále

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová (24) pro deník Blesk potvrdila, že se rozvádí. S manželem Štěpánem Šimkem (26) už jsou prý na všem včetně rozdělení majetku domluveni.

Před třemi lety Markéta Vondroušová přivezla z olympijského Tokia stříbro a hned nato oznámila zásnuby. Veselka proběhla v červenci roku 2022. Minulý rok pak tenistka dosáhla největšího úspěchu své kariéry a stala se wimbledonskou šampionkou. Před ní se to podařilo jen Petře Kvitové (2011 a 2014) a Janě Novotné (1998).

Se Štěpánem Šimkem se znají odmala, kdy spolu už v útlém věku hrávali tenis. Jeho nadějnou tenisovou kariéru ukončilo vážné poranění ramene, po operaci nakonec v osmnácti letech s tímto sportem skončil a soustředil se na studium. Stal se projektovým manažerem a doprovázel Markétu na velkých turnajích. „Funguji jako podpora. To znamená bavit se o kravinách, aby se cítila jako doma,“ říkal s humorem.

Markéta Vondroušová při svatbě přijala i Šimkovo příjmení, které však nikdy nepoužívala. Zatímco v dokladech měla napsáno Šimková, ve světě sportu se chtěla stále držet svého rodného příjmení. „Na všech dokladech už jsem si ho změnila a ptala jsem se, zda si pro tenis můžu nechat to staré. Prý bez problému, bylo to pro ně i jednodušší,“ vysvětlila tehdy Vondroušová webu iSport.cz.

Pohledná blondýnka, která je známá svým tak trochu drsnějším smyslem pro humor a vášní pro tetování, potvrdila, že její manželství po necelých dvou letech končí. „Prostě nám to nevyšlo. Teď řešíme formálně rozvod, ale na všem jsme domluveni,“ řekla tenistka v rozhovoru pro Blesk.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.