Tenistka Markéta Vondroušová se rozvádí. Prostě nám to nevyšlo, potvrdila spekulace

Vondroušová jde do finále

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová (24) pro deník Blesk potvrdila, že se rozvádí. S manželem Štěpánem Šimkem (26) už jsou prý na všem včetně rozdělení majetku domluveni.

Před třemi lety Markéta Vondroušová přivezla z olympijského Tokia stříbro a hned nato oznámila zásnuby. Veselka proběhla v červenci roku 2022. Minulý rok pak tenistka dosáhla největšího úspěchu své kariéry a stala se wimbledonskou šampionkou. Před ní se to podařilo jen Petře Kvitové (2011 a 2014) a Janě Novotné (1998).

Se Štěpánem Šimkem se znají odmala, kdy spolu už v útlém věku hrávali tenis. Jeho nadějnou tenisovou kariéru ukončilo vážné poranění ramene, po operaci nakonec v osmnácti letech s tímto sportem skončil a soustředil se na studium. Stal se projektovým manažerem a doprovázel Markétu na velkých turnajích. „Funguji jako podpora. To znamená bavit se o kravinách, aby se cítila jako doma,“ říkal s humorem.

Markéta Vondroušová při svatbě přijala i Šimkovo příjmení, které však nikdy nepoužívala. Zatímco v dokladech měla napsáno Šimková, ve světě sportu se chtěla stále držet svého rodného příjmení. „Na všech dokladech už jsem si ho změnila a ptala jsem se, zda si pro tenis můžu nechat to staré. Prý bez problému, bylo to pro ně i jednodušší,“ vysvětlila tehdy Vondroušová webu iSport.cz.

Pohledná blondýnka, která je známá svým tak trochu drsnějším smyslem pro humor a vášní pro tetování, potvrdila, že její manželství po necelých dvou letech končí. „Prostě nám to nevyšlo. Teď řešíme formálně rozvod, ale na všem jsme domluveni,“ řekla tenistka v rozhovoru pro Blesk.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.