Celebrity

8. září 2022 17:11

Karolína Oehmová

Tereza Maxová překvapila dětským snem. Chtěla být komunistkou a měla i důvod

Tereza Maxová jako VIP host v show Inkognito

Tereza Maxová (51) je známá nejen jako modelka, ale i pro svou angažovanost v charitě a nadaci, která pomáhá opuštěným dětem. Pro Prima Ženy zavzpomínala na začátky své kariéry a přiznala, o jaké zvláštní profesi snila jako dítě.

Krásná, chytrá a úspěšná. Tak by se dala charakterizovat modelka Tereza Maxová, která díky své známé tváři pomohla se svou nadací mnoha dětem. Zpočátku ale snila o úplně jiné kariéře. „Úplně jako malá jsem chtěla být komunistkou na národním výboru, protože málo pracují a hodně vydělávají. Nevím, kde jsem na to přišla. Od rodičů jsem pak zjistila, že to není cesta, která by vedla dobrým směrem, takže potom jsem už chtěla být právničkou. Inspirovala jsem se svojí tetou, která je právnička v Pardubicích a vždy mě moc bavily její příběhy,“ říká Maxová, která se na práva sice dostala, ale nakonec studium ukončila. Je tak jediná z rodiny, která nemá vysokou školu.

Před revolucí odjela do Paříže

V začátcích studia práv totiž odjela na konkurz do Paříže, která jí otevřela dveře do světové módy. Tento rychlý vzestup ovšem vůbec nečekala. „Když jsem v roce 1989 odjela do Paříže, tak to bylo spíš ze zvědavosti. V tu dobu byla revoluce v nedohlednu, takže jsem to brala jako šanci se podívat do zahraničí,“ říká Tereza Maxová, která se prošla po molech světoznámých značek.

V jejích začátcích modelky neexistovaly

Rodačka z Pardubic o modelingu v té době nevěděla téměř nic. Nebylo ani co, modelky, jak je známe dnes, totiž vůbec nebyly. „V té době tady modelky moc neexistovaly. Jen ženy středního věku, které měly jinou hlavní profesi a modeling byl koníček,“ prozrazuje Tereza, kterou můžete vidět ve čtvrtek večer na Primě jako VIP hosta v zábavné show Inkognito.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.