Tereza Ramba se jako alkoholička válela po zemi. Pak si uvědomila, jak je šťastná

KVIFF: Tereza Ramba o závislosti

Tereza Ramba v průběhu Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech nejen oslavila 35. narozeniny, zároveň na tiskové konfenci představila svůj poslední snímek Zápisník alkoholičky. Nechyběli ani kolegové, od kterých herečka dostala tématický dort. Následně se v rozhovoru otevřeně rozpovídala o tom, co jí film přinesl do života.

Ačkoliv fanoušci si Terezu Ramba pamatují převážně z komediálních rolí, v dramatu Zápisník alkoholičky se rozhodla dokázat, že zvládne mnohem víc. Snímek pojednává o mladé mamince, která se rozhodla nevzdat svůj boj se závislostí a nastoupit léčbu. Dotýká se tak hned několika citlivých témat.

Říká se, že herci si práci často nosí domů. V tomto případě by to ale pro Terezu neznamenalo nic pěkného. Proto, než vůbec začala s natáčením, pracovala na přípravě se svým psychosomatickým doktorem. A nakonec, přestože ztvárnit matku závislou na alkoholu není vůbec jednoduché, si Ramba dokázala odnést z celé zkušenosti to nejlepší. Co si uvědomila?

Čtěte také: OBRAZEM z červeného koberce: Ve Varech zazářily také modelka Maxová s herečkou Geislerovou

„Že jsem strašně šťastná. A že každá minuta s dětmi, s manželem na zahradě, malý věci... Já už k tomu mířím asi pět let, že jsme se hodně ‚uvnitřnili', ale někdy opravdu míň je víc a je to hrozně krásné. Poprvé v životě nemám pocit, že mi něco někde utíká. Mám pocit, že jsem tam, kde bych měla být,“ prozradila v rozhovoru pro Prima Ženy, který si celý můžete pustit v úvodním videu.

Miroslav Hanuš závislostmi netrpí

Na tiskové konferenci jsme vyzpovídali i Miroslava Hanuše, který ve filmu ztvárnil Terezy tchána. On sám se přitom se závislostí nikdy nepotýkal. Patří k lidem, kteří se nešvarům vyhýbají. „Já jsem abstinent, nepiju kafe a nekouřím. To není nějaká morální zásada, mně ty věci dělají hrozně blbě,“ přiznal herec. Celý rozhovor si můžete přehrát níže.

Miroslav Hanuš promluvil o závislosti a abstinenci:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 7. 2024

Někteří lidé mají tendenci být plaší. Téměř se omlouvají za to, že žijí. Pro ně je důležité držet se při zemi. Pravděpodobně si myslíte, že jste takoví, ale jste na omylu, Berani. Potřebujete se trochu ujistit. Uvnitř vás se skrývá spousta zajímavých věcí, které potřebují vyjít na povrch. Věřte si.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.