Celebrity

7. října 2023 07:00

Vanesa Havlíková

Terezie Tománková je velkou fanynkou žen. Největší inspirací chce být pro svou dceru

Terezie Tománková o ženství a inspiraci

Moderátorka Terezie Tománková (45) je už několik let hlavní tváří diskusního pořadu Partie na Primě, svou práci nadevše miluje a za nic by ji nevyměnila. Neméně je pro ni důležitá její rodina. S bývalým manželem Luborem má sedmnáctiletou dceru Emu, která jí dělá velkou radost a pro kterou chce být tím největším vzorem. V exkluzivním rozhovoru pro Prima Ženy promluvila o ženství a inspiraci.

Moderátorka CNN Prima NEWS Terezie Tománková je známá zejména z diskusního pořadu Partie Terezie Tománkové. Na Primě však figuruje už od roku 2000, kdy zde nastoupila jako parlamentní zpravodajka po vystudování žurnalistiky v Olomouci. Postupem let se stala jedničkou ve svém oboru a denně svou profesionalitou inspiruje širokou veřejnost.

Kdo vás Terezie nejvíce inspiruje?

Z mého okolí jsou všechny ženy inspirací. Moje maminka, moje dcera, moje babička, sestra, kamarádky, kolegyně a vlastně každá žena, která v tomhle světě obstojí, najde si cestu, najde si místo, dokáže být vidět a slyšet, umí skloubit rodinný a pracovní život, všechny tyto ženy mě denně inspirují. Ráda o nich čtu, ráda poslouchám a chodím na jejich příběhy do kina. Zkrátka jsem taková velká fanynka žen.

Pro koho byste chtěla být vy sama tou největší inspirací?

Pro svoji dceru, o to se snažím od té doby, co se narodila. Za chvíli to bude osmnáct let, někdy se snažím úspěšně, někdy méně, to byste se museli zeptat jí. Snažím se ale o to, aby ona mohla říct, že se jí líbí, to co maminka dělá, nebo že ji v něčem inspiruje.

Čím jsou podle vás české ženy jedinečné?

Každá žena je jedinečná. My ženy v Česku máme pocit, že vše musíme zvládnout, že ve všem musíme obstát, není to tak vždycky, ale v tom dobrém slova smyslu jsme velké tahounky.

Kdy se vy sama cítíte nejvíce žensky?

U mě to není o místě, snažím se být jako žena všude, kam přijdu, vždycky za každé okolnosti. Jsem žena, oblékám se tak, cítím se tak a nechci nikdy z té role vypadnout. Je mi tedy jedno, kde jsem, ve které roli se zrovna nacházím, ať už je to doma jako matka, partnerka, milenka nebo jako novinářka, moderátorka. Vždycky chci být žena a na to stále pamatuju.

Čtěte také: Čtěte také: Neuroložka Eva Kubala Havrdová je ŽENOU ČESKA. Hold ženství vzdaly Tománková i Strýcová

Co byste vzkázala svému mladšímu já?

Spoustu věcí...tohohle kluka nechtěj, tohle nedělej, tohle naopak dělej. Vždycky když nad tímto člověk přemýšlí, tak dospěje k takové spirále myšlenek, které ale nemají žádné vyústění. Takže vlastně nic, každý si ty své chyby musí prožít sám, musí prožívat ty omyly a musí se z nich nějakým způsobem poučit, to jediné je z toho dobré, že se z těch chyb poučíme. Samozřejmě, že bych si něco vzkázala, ale vlastně to nemá vůbec žádný význam.

Podívejte se také na rozhovor s Terezií Tománkovou v 7 pádech Honzy Dědka:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.