Celebrity

28. prosince 2023 05:59

Vanesa Havlíková

Wonka Timothée Chalamet je módní ikona i lamač srdcí. Randil s dcerou Madonny i Deppa

Oblíbený herec Timothée Chalamet, který ztvárnil světoznámého výrobce cukrovinek Willyho Wonku, oslavil 28. narozeniny. I přes poměrně nízký věk, už má za sebou několik velmi úspěšných filmů, a dokonce nominaci na Oscara. Kromě hereckého talentu je známý také svým citem pro módu i milostnými vztahy s těmi nejžádanějšími kráskami.

Timothée Chalamet se narodil 27. prosince 1995 v New Yorku. Jeho matka je Američanka, zatímco otec Francouz, má tedy dvojí občanství a mluví krom angličtiny i plynně francouzsky. K herectví se dostal již v útlém věku, začínal v divadle a následně se díky své píli a talentu dostal k filmu.

Čtěte také: Willy Wonka se vrací v podání Timothéa Chalameta. Z Hugha Granta se stal Umpa-lumpa

Hollywoodská hvězda současnosti

Nejdříve byl k vidění jen v menších rolích, později dostal roli v seriálu Ve jménu vlasti či v celovečerním filmu Muži, ženy a děti. V roce 2017 sklidil uznání za výkon, který předvedl ve filmech Lady Bird a především v romantickém filmu Dej mi své jméno, za který získal nominaci na Oscara. Diváci Timothéeho mohou znát ale také jako představitele Paula Atreida z filmového zpracování legendárního sci-fi Duna a v současnosti především jako Willyho Wonku.

Právě díky hlavní roli v novém filmovém muzikálu Wonka, se mladý herec dostal do povědomí lidí po celém světě. Chalamet svým výkonem překvapil nejen diváky, ale i samotného režiséra Paula Kinga, který o talentu herce však od samého začátku nepochyboval. Do hlavní role Wonky ho totiž obsadil pouze na základě videí, ve kterých vystupoval na střední škole.

Přečtěte si: Nový Wonka se představuje prvním trailerem. Ukazuje magické začátky čokoládového génia

„Byla to přímá nabídka, protože je skvělý a byl to jediný člověk, který by to dokázal zahrát. Timothée Chalamet a jeho život je tak absurdní, že jeho středoškolská muzikálová vystoupení jsou na YouTube a mají statisíce zhlédnutí. Takže jsem z vystupování Timmyho věděl, že umí opravdu dobře zpívat a tančit,“ uvedl pro časopis Screen International režisér filmu Wonka, Paul King.

Vztah s dcerou Madonny i Johnnyho Deppa

Timothée jde z role do role a za dobu, co se stal tváří showbyznysu, si vytvořil i vlastní image. Cit pro módu mu rozhodně nechybí, oblíbil si luxusní značky a kombinaci ležérnosti s elegancí. Nesnaží se za každou cenu zaujmout ani volit příliš kontroverzní outfity.

Jeho tvář si oblíbily světové módní značky, s kterými často spolupracuje. Vůbec jako první muž v historii zapózoval na titulní stránce britského magazínu Vogue. Kudrnatý herec s pronikavým pohledem se navíc může pyšnit i tím, že se po jeho boku objevují ty nejžádanější krásky.

V minulosti tvořil pár například s dcerou Madonny, s kterou chodil na stejnou střední školu. Při natáčení filmu Král se zase v roce 2018 seznámil s Lily-Rose Depp, dcerou Johnnyho Deppa a Vanessy Paradis. Chodili spolu dva roky, v květnu 2020 potvrdili rozchod. Od dubna letošního roku se Timothée má vídat s americkou modelkou a podnikatelkou Kylie Jenner (26), která v minulosti tvořila pár s Travisem Scottem (32), s nímž má dvě děti.

Podívejte se na trailer k filmu Wonka, v kterém Timothée Chalamet ztvárnil hlavní roli:

Sdílejte článek
Štítky film divadlo narozeniny móda vztah Hollywood úspěch herec Timothée Chalamet Kylie Jennerová Willy Wonka Paul King

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.