Tomáš Klus přišel o sestřičku. Petru mu vzala nemoc motýlích křídel

Zpěvák Tomáš Klus (36) prožívá smutné dny. Přišel o blízkou kamarádku Petru Koudelkovou, se kterou měl intenzivní vztah. Nazýval ji svou sestřičkou a vzal ji i na turné.

Tomáš Klus prožívá bohužel temný začátek roku. Na Instagramu svým fanouškům přiznal, že je zdrcený z odchodu své kamarádky Petry, která ve 30 letech prohrála boj s nemocí motýlích křídel (bulózní epidermolýza). Se zákeřnou nemocí statečná žena bojovala už od svého dětství.

„Nikdy na tebe nezapomenu, protože díky tobě vím, že každé peklo má únikový východ, že je nad ním napsáno přátelství, že není-li člověk sám, nikdy neprohraje,“ emotivně popsal zpěvák, který se objevil také v seriálu ZOO.

„Svět není zvyklý na takovou chuť do života, a tak ti zostra přistřihl křídla, ani to ti však nezabránilo šířit kolem sebe entuziasmus po hrstech a humoru tolik, že si vždycky všichni říkali, kde se to v té holce bere,“ dodal smutný umělec.

Nemoc motýlích křídel je označení pro skupinu vzácných onemocnění, jejichž společným rysem je snadný vznik puchýřů na kůži a sliznicích. Jsou velmi bolestivé a vytvoří se snadno i při drobných nárazech nebo tření. Závažnost se může pohybovat od mírné až po smrtelnou, nemoc se nedá úplně vyléčit, léčba se týká pouze péče o rány, tlumení bolesti, kontroly infekcí apod.

Podle webu Blesk.cz se zpěvák a Petra Koudelková potkali v rámci akce organizace Debra, která lidem postiženým nemocí motýlích křídel pomáhá. Později se velmi sblížili, Klus vzal Petru i na jedno ze svých turné.

Tomáš Klus se objevil v ZOO:

Sdílejte článek
Štítky Instagram Tomáš Klus epidermolysis bullosa Zoo

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.