Celebrity

14. září 2022 19:44

Zuzana Schneidewind

Tomáš Měcháček vyměnil plavání za divadelní kroužek s holkami a večírky

Show Jana Krause - herec Tomáš Měcháček

Tomáš Měcháček (43) má stále čím překvapit. Napadlo by vás, že tento aktivní herec nebo scenárista se deset let věnoval plavání na vrcholové úrovni? V rozhovoru s Janem Krausem na sebe prozradil ještě více.

Herec, komik a moderátor Tomáš Měcháček se stal známějším před deseti lety díky moderování zábavného pořadu Vylomeniny společně s Martinem Dejdarem. Jeho tvář pak mají lidé do značné míry spojenou s reklamou. „Jsem za to rád, je to nejdelší a nejlepší brigáda na světě,“ pochvaluje si propagaci jedné banky herec a doplňuje, že ho za účinkování v reklamě dnes už nemůžou peskovat žádní pražští intelektuálové, protože v ní účinkují taky.

Rodák z Ústí nad Labem vystudoval alternativní a loutkové herectví na DAMU. „Po škole jsem se sebral a na patnáct let jsem jel s divadlem do světa. Pak jsem se vrátil a říkal si: Co teď budu dělat? Tak jsem přestal říkat ,neʻ a začal dělat všechno,“ vysvětluje, jak došlo k tomu, že je dnes jeho herecký záběr tak široký.

Měcháček mimo další scény účinkuje v norsko-anglickém divadle. „V Norsku i v Anglii jsem bydlel a s tím divadlem jsme sjezdili svět, protože Norové i Angličani mají na divadlo poměrně fondy, a my jsme byli – řeknu to skromně – fakt dobrý!“ dodává, načež se ve středeční Show Jana Krause rozpovídá o životě v Norsku. Dozvíme se tak řadu zajímavostí, jako například to, že si v Norsku lidé většinou tykají, že jejich bohatství podléhá opravdu hodně vysokému zdanění, že pokuty za dopravní přestupky se odvíjejí podle výše hrubých ročních příjmů hříšníka nebo že mají exkluzivní vězeňství.

Plavecká kariéra Tomáše Měcháčka

Život Tomáše Měcháčka byl zajímavý ale ještě dávno před herectvím. Dost překvapí, když z něho vypadne informace, že se deset let věnoval vrcholově plavání. „Plaval jsem dlouhý krauly. A pak jsem přestal, když mi jednou na závodech došlo, že deset let plavu ode zdi ke zdi,“ vzpomíná a rovnou vysvětlil, jak přesedlal na herectví. „To už bylo na gymplu, kde jsme měli divadelní kroužek a holky a večírky. Tak to je takový ten věk, čtrnáct patnáct, kdy se to láme.“

Na závěr pak herec prozradí, co ho pracovně čeká v nadcházejících měsících: „Mám nějaká divadelní představení s Komediografem, to hrajeme Zku*vené havlisty, což jsou tři voliči SPD v sauně a jedou… všemu rozumějí. Přijdou se do sauny uvolnit a samozřejmě to skončí úplně naopak. Pak s Tomášem Matonohou hrajeme Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská… to píše mistr slova Luboš Balák… a vlastně ten Husák je ze šedesáti procent zkompilovaný z jeho dopisů. A osmdesát procent těch havlistů je prý odposlouchaných. Pak hraju v Kouři,“ uzavírá své sezení na červené pohovce Tomáš Měcháček.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.