Celebrity

10. ledna 2024 08:00

David Laštovka

Tomáši Töpferovi manželka beze slova utekla i s dcerami. Nesměl se s nimi vídat

TOP STAR magazín 2019 (14): Tomáš Töpfer - Divadlo na Vinohradech

Herec Tomáš Töpfer, který 10. ledna slaví 73. narozeniny, si své soukromí pečlivě střeží a o své rodině v rozhovorech téměř nikdy nemluví. Jak se ukázalo, má k tomu své důvody.

První manželství, z něhož má dcery Terezu a Martu, pro herce Tomáše Töpfera skončilo velmi bolestně. Jeho žena dva roky před revolucí i s dětmi tajně emigrovala do USA. O svém plánu se mu ani slůvkem nezmínila. Přestože dělal všechno možné, aby je získal zpátky, nebylo mu to nic platné. Jednoho dne se proto za nimi vydal.

Přečtěte si také: Táta oslavil poslední Vánoce, vzkázal Anthony Delon, který touží po miliardovém dědictví

„Byl jsem v situaci Čecha, který nemá žádné peníze, žádné valuty, aby mohl bydlet v hotelu. Navíc jsem měl na hledání svých ztracených dcer už pouze tři dny. Můj hostitel, což byl pán, který byl s mým tatínkem za války v koncentráku, mi opravdu pomohl. Zjistil mi přesnou adresu bydliště, protože se tam stýkal s českou komunitou,“ svěřil se herec v televizním dokumentu o svém životě. Když zazvonil u jejich dveří, proběhly velmi dojemné, emotivní chvíle. „Řekl jsem jim, že je mám moc rád a že jsem na ně ani na okamžik nezapomněl,“ uvedl.

Jedna z dcer se vrátila do Čech

Přestože se s dcerami dlouhé roky vídal pouze na dálku, dodnes spolu mají velmi hezký vztah. Na obě může být pyšný. Tereza dnes v USA pracuje jako učitelka angličtiny, Marta, která pokračuje v umělecké tradici, se věnuje hudbě. Stala se hvězdou stylu world music a před deseti lety se vrátila do ČR. Svůj návrat tehdy vysvětlovala tím, že si chce obohatit svoji češtinu. Dokonce v rodné vlasti vydala i CD, které oproti předchozím albům, na nichž zpívala především v angličtině nebo španělštině, nazpívala česky.

S druhou manželkou se seznámil u soudu

Se svojí druhou, dá se říct osudovou ženou se Töpfer seznámil paradoxně v době, kdy se s první manželkou rozváděl. Pracovala totiž u soudu. I když to tehdy někteří jeho kolegové komentovali tak, že si ho nejprve rozvedla a pak si ho vzala, nebylo to tak.

„Ona nebyla soudkyně, byl jsem na soudě kvůli výživnému na děti. Náhodou jsme se setkali, ona mi uvařila kafe a byla na mě příjemná a hodná. Povídali jsme si, sešli jsme se, pozval jsem ji na večeři, a nakonec jsme spolu posnídali. Od té doby spolu snídáme často,“ prozradil s úsměvem herec v rozhovoru pro časopis Vlasta. To, že mu láska vyšla až na druhý pokus, bere s humorem. „Já říkám, že je to second service jako v tenise, a hezky to říkají Francouzové, kteří tvrdí, že první manželství je jako mléčný zub, a ten musí ven,“ dodal Tomáš Töpfer.

Dcera Marta Töpferová koncertuje:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.