Celebrity

14. února 2024 07:00

Eliška Reiglová

Tragikomická vzpomínka Vojty Kotka: Narodil jsem se s deformovanou hlavou

Zdeformovaný Vojta Kotek – Máme rádi Česko

Vzpomenete si na první fotografii, na které jste byli zachyceni, nebo na tu, kterou jste jako první zachytili vy? Na tyto momenty si museli vzpomenout Jakub Prachař a Vojta Kotek. Druhý z kapitánů oblíbené soutěže pak přiznal, že svým prvním snímkem by se jen tak nepochlubil. Je totiž z dob, kdy byl ještě malý a měl deformovanou hlavu.

V oblíbené show Máme rádi Česko se soutěžící střídají, kapitáni ale zůstávají stejní. Vojta Kotek a Jakub Prachař mezi sebou pravidelně bojují o každý možný bod a zcela pochopitelně si oba přejí vyhrávat. Soutěž o nejoriginálnější vzpomínku na první dětskou fotografii by nicméně nepochybně vyhrál kapitán bílého týmu.

Zdeformovaná hlava

„A vzpomeneš si teda na první fotku, na které jsi zachycen?“ zeptal se Libor Bouček poté, co Jakub Prachař dovyprávěl o svých vzpomínkách na Vánoce, během nichž dlátkem zvěčnil rodinu do kusu dřeva. Vojta Kotek se rozesmál, ještě než stihl o svém prvním snímku vůbec začít vyprávět.

„Bohužel ano. Je to fotografie z mého útlého dětství. Já jsem se totiž narodil s deformovanou hlavou. Já jsem měl takzvaný kefalhematom…“ pochlubil se oblíbený herec. Kefalhematom je definován jako krvácení omezené hranicemi lebeční kosti v důsledku porodního traumatu hlavy, přesto si z něj dokázali soutěžící i moderátor dělat legraci.

„To jsem se ani nemusel dozvědět tohleto…“ zasmál se Jakub Prachař. „Oni nefotili tebe, ale ten kefalhematom,“ poznamenal pobaveně Libor Bouček, který ještě netušil, k čemu se Vojta Kotek přirovná a na koho takzvaně svalí vinu za to, jak v útlém dětství vypadal.

Lebkouni

„Prý za to může moje maminka, která špatně dýchala při tom porodu. Ale jestli si pamatujete takový seriál z 90. let, jmenoval se Lebkouni… Je to jako když máš na hlavě ještě jednu hlavu a jenom nevíš, kde se na ní vyskytne obličej,“ vystřelil si Kotek sám ze sebe, jak je o něm známo, že to umí.

„Hele, ale je teda pravda, že Lebkouni měli zároveň dvě srdce, což je asi i tvůj případ. Mě zajímá jenom jedna věc, jestli se ta hlava celá vešla do záběru?“ popíchl svého soutěžního oponenta Jakub Prachař za hlasitého smíchu dalších zúčastněných a publika.

„Je samozřejmě vyfocená z takového zvláštního úhlu, že já ležím na bříšku a strašně se snažím tu hlavu zvednout a udržet ji ve vzduchu,“ popsal Vojta Kotek fotografii. „A tady má hever,“ ukázal si rozesmátý Richard Genzer pod bradu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.