Móda a krása

15. července 2024 07:00

Vanesa Havlíková

Trendy manikúra pro léto 2024: Přirozenost slaví návrat, hitem jsou nahé nehty

Přemýšlíte, jakou barvu laku a jaký vzor nehtů zvolit pro letošní letní sezonu? Hlavu si s tím tentokrát příliš lámat nemusíte. Největším trendem je totiž minimalismus, konkrétně takzvaná antimanikúra.

Pokud nejste milovnicí dlouhých, výrazných gelových nehtů, letošní léto máte vyhráno. Absolutním hitem se totiž stala antimanikúra, pro kterou je typická přirozenost, nude barvy a především přirozený tvar nehtů.

Čtěte také: Módní hit pro léto 2024: Kabelka ve tvaru mušle se hodí ke kraťasům i pastelovým šatům

Přirozenost nade vše

Antimanikúra je koncept, který se staví proti dokonale upraveným a symetrickým nehtům, které dominovaly nehtovému průmyslu po celá desetiletí. Místo toho podporuje přirozený vzhled, důkladnou péči o nehtové okolí a průhledné až poloprůhledné laky namísto těch výrazných.

I když nemusíte dlouho přemýšlet nad tím, jaký tvar a barvu nehtů zvolit, neznamená to, že musíte chodit s neupravenýma rukama. Právě naopak, základem antimanikúry je totiž přirozená krása, která však vyžaduje péči.

Jak na antimanikúru?

Správná péče spočívá v důkladném omytí a následném osušení. Následuje vytvarování pilníkem do požadovaného tvaru, který však bude přirozený, nikoliv tedy špičatý, hranatý ani kulatý. Nezapomeňte poté na rozpuštění či zatlačení přebytečné kůžičky.

Na nehty poté aplikujte pečující olej nebo sérum a nechte několik minut působit. Díky kvalitnímu olejíčku bude vyživená nejen kůžička, ale také se zpevní nehtová ploténka. V dalším kroku naneste zpevňující a vyživující lak. Lak by měl být zcela bezbarvý, popřípadě v nude odstínech, mezi které patří tělová, pudrová či jemně béžová barva.

Přečtěte si: Nehty jako obraz zdraví: Mohou odhalit řadu nemocí včetně rakoviny. Co sledovat?

Nezapomínejte také na pravidelné používání hydratačního krému, vitamínů pro růst nehtů a jednou za čas svým rukám dopřejte speciální zábal či masku na ruce, která zmírní známky suchých nehtů a pečuje i o pokožku v jejich okolí.

Podívejte se, jak vypadají nejdelší nehty světa:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.