Třeštíkovi oplakávají bolestnou ztrátu. Přišli o psí parťačku, kterou si pořídili společně

Na měsíc přesně před třemi lety se fotograf Tomáš Třeštík (46) a spisovatelka Radka Třeštíková (42) rozhodli veřejnosti oznámit, že už netvoří pár. Nadále je ale spojovala láska k dětem a také k fence Bais, kterou si společně pořídili. Ta nyní přešla přes duhový most, po téměř 13 letech spokojeného, i když po zdravotní stránce ne vždy ideálního života. Ztráta rodinu pochopitelně zasáhla.

Pořízení psa je pro mnoho párů jakýmsi milníkem, o který se nechtějí připravit. Čtyřnohý parťák je někdo, na koho je vždy spolehnutí, a přesně tak to cítili i Tomáš Třeštík a Radka Třeštíková, kteří spolu měli fenku boxera jménem Bais. Tu si před lety vybrali i proto, že jde o plemeno vhodné k dětem. Nyní se s ní ale museli rozloučit.

Čtěte také: Druhá rána pro Kateřinu Brožovou. Náš drahý Maxíček svůj boj dobojoval, oplakává ztrátu psa

„Nemohli jsme si vybrat líp. Narození Ely i Jonatana vzala přijala s klidem, nežárlila. Naopak, Bais děti milovala. Byla tak opatrná, že přestože jí občas dávali z dětské nerozvážnosti trošku zabrat, jedinkrát se po nich neohnala, nezavrčela na ně, natož aby je třeba v zápalu hry nějak škrábla nebo porazila,“ napsal Třeštík k fotografii Bais.

Fotograf přiznal, že druhým důvodem k tomu, aby si pořídili boxera, byl fakt, že by mohl budit respekt. Fenka Bais podle něj ale žádnou hrdinkou nebyla, bála se ohňostrojů a ve tmě se necítila dobře. Ani s výcvikem rodina příliš nepochodila. „Velké výsledky to nemělo. Občas si sedla, většinou na zavolání přišla. Ale muselo se jí teda chtít. Naštěstí se jí většinou chtělo,“ poznamenal.

Podlomené zdraví

Mnoho času trávila fenka v přítomnosti rodičů Tomáše Třeštíka v obci Vyžlovka, kde kvůli ní trávili čas od Velikonoc až do podzimu. Prý měla ráda i návštěvy, které běžela pozdravit a následně jim ukazovala svou oblíbenou hračku. Byla k lidem milá, ale dlouhodobě ji trápilo zdraví. To páníčci ale zodpovědně řešili.

„Dalo dost práce dát ji jako štěně alespoň trošku do kupy, ale povedlo se to. Přesto měla celý život trošku problémy s plícemi a páteří. Doktoři nás v podstatě celou dobu varovali, že to nemusí být na dlouho. Nakonec to bylo skoro třináct let. Poslední roky se na ní začal dost projevovat její věk a všechny její zdravotní komplikace, poslední měsíce se to dost zhoršovalo, poslední dny už byly fakt hodně špatné. Snášela to statečně,“ napsal upřímně Třeštík.

Odchod v obklopení nejbližších

Fence, kterou milovali všichni v jejím okolí, byl dopřán důstojný odchod. „Bais odešla dnes, klidně, vyrovnaně a spokojeně, obklopená těmi, které tak milovala, a kteří tak moc milovali a milují ji... Už je jí zase dobře,“ dodal Tomáš Třeštík. Krátce vzdala hold čtyřnohé parťačce také jeho ex Radka Třeštíková.

„Byla jsi rebel a pako a královna. Utíkej tam, kde budeš moct zas bezbolestně běhat za tenisákama, my se zatím pokusíme srovnat s tím, že tady už nejsi,“ napsala spisovatelka v příběhu na Instagramu k fotografii, na níž oddanou fenku objímá.

Pusťte si také rozhovor s Radkou Třeštíkovou v 7 pádech Honzy Dědka:

Sdílejte článek
Štítky pes smrt rodina boxer Radka Třeštíková Tomáš Třeštík fenka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.