Celebrity

29. srpna 2023 07:28

Eliška Reiglová

Lenka Hornová tvrdila spolužačkám, že líbala Bartošku. Bylo mi deset, vzpomíná

Někdejší moderátorka, dnes producentka a scenáristka Lenka Hornová (57) se ve světě kamer a světel pohybuje už odmala. V roce 1977 si zahrála v Osadě Havranů, kde hlavní roli ztvárnil Jiří Bartoška, tehdejší idol žen i dívek. Ona sama vzpomíná, jak si ze spolupráce s ním vytvořila historku o lásce.

Lenka Hornová se narodila 8. července roku 1966 v Praze v tehdejším Československu. Škola ji příliš nebavila a tak při každé příležitosti hledala způsoby, jak místo sezení ve třídě dělat cokoliv jiného. Proniknutí do světa filmů a seriálů pro ni bylo jakýmsi vysvobozením od povinností, kterým se její vrstevníci museli věnovat denně.

Vymyšlený románek

„Když jsem se účastnila různých olympiád, matematických soutěží v poznávání dopravních značek, recitačních a pěveckých soutěží, to znamenalo jenom to, že jsem se ulejvala ze školy. Kromě toho jsem jako dítě chodila na konkurzy a natáčela,“ prozradila v show 7 pádů Honzy Dědka, kterou uvidíte v úterý večer na Primě.

Tehdy si také vymyslela svůj první románek, o němž nadšeně vyprávěla důvěřivým kamarádkám. „V Osadě Havranů (hrála jednu z dětských rolí, pozn. red.) hrál Bartoška a já jsem pak spolužačkám říkala, že s ním chodím. Říkala jsem jim, že jsme se líbali. Záviděly mi. Mně bylo deset,“ zasmála se Hornová.

Zajíček Sven Janse

Přestože recitace musela být pro Lenku Hornovou silnou stránkou, aby se mohla účastnit soutěží, přiznává, že v dětství si jednu básničku spletla a až do dospělosti ji opakovala špatně. Nalezla smysl v něčem, v čem vlastně vůbec nebyl. Poučení se dočkala až od dětí, které ji odvážně opravily, aby neopakovala stále dokola něco, co postrádalo hlavu a patu.

„My jsme taková nablblá rodina, co se týče chápání prostonárodních textů. Z některých našich nedorozumění se staly urban legends. Odmalička jsem například zpívala špatně písničku Zajíček v své jamce sedí sám. Já jsem nepochopila toho zajíčka, proč se jmenuje tak blbě. A táta se hodně díval na hokej a najednou tam najeli Švédové, tak jsem si vysvětlila, že je to Švéd, že je to zajíček Sven Janse a že sedí sám, protože se tak blbě jmenuje. Ale já jsem dokonce pak chvíli učila a až děti v mojí třídě mi řekly, že to zpívám špatně,“ přiznala.

Žena v čele

Lenka Hornová si televizní sen splnila mnohonásobně. Nyní je ředitelkou obsahu skupiny Prima.  „Naší ambicí je, a to je moje práce, vycítit, na co se chtějí diváci dívat, a mojí ambicí je udělat jim hezký večer. Pobavit je, aby zapomněli na nepříjemné věci. Chci, aby se chvíli cítili dobře. Eliška a Damián je taková pohádka pro dospělé. Romantický příběh o tom, jak láska překoná všechno,“ řekla Honzovi Dědkovi, který si do aktuálního dílu pozval také režiséra Vojtu Moravce s herečkou Sandrou Novákovou, operní pěvkyni Kateřinu Kněžíkovou a v současnosti extrémně populárního Kazmu.

I díky ní program vypadá tak, jak vypadá, a diváky baví. „Snažíme se to dělat pestré, vracíme do hry náš nejsledovanější seriál ZOO, bude nová kriminálka Pod hladinou a natočili jsme vodní kriminálku na Slapech,“ dodala.

Lenka Hornová o podzimní programu na Primě:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.