Seriály a filmy

26. května 2024 09:35

Petra Jaroševská

Upovídaní moderátoři v Prostřeno! odhalí mlsné jazýčky. Nevoní jim kanec a kopr

Moderátoři – Prostřeno! S29 (76)

U prostřeného stolu se tentokrát sejdou moderátoři. Ti umí dobře mluvit, a tak budou často k nezastavení. Úkolem týdne bude jazykolam, na němž si jazyk nikdo nevyláme. Ovšem v kuchyni zažijí různě perné chvilky.

Znáte je z rádia, společenských akcí. Jejich hlasy vás baví, inspirují a možná i motivují. Dělají vám radost, když jste smutní, a baví se, když se bavíte vy. Moderátoři. Mají neuvěřitelný vliv na to, jak se budete během dne cítit, jsou vašimi průvodci. Jaká bude moderátorská sestava? U ploten se seznámíte se třemi ženami a dvěma muži, které možná neznáte podle tváře, podle hlasu ale zajisté ano.

Jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu a kdo se nejvíce zapotí u úkolu týdne, kterým je v tomto týdnu příprava pochoutky s jazykolamem? Zjistíme, jak se moderátoři umí postavit k plotně, co na ní zvládnou vykouzlit a hlavně kdo bude taktikem týdne. Bude někdo takový, nebo celý týden proběhne v pohodě, která bude skvěle ladit každý den? Sledujte Prostřeno! a třeba zjistíte, že vše nemusí být výhradně české a klasické, ale také světové a moderní. Nebo to bude úplně jinak? Soutěžící budou i tentokrát bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte všechny epizody týdne už v pondělí na prima+ a mějte před ostatními náskok.

Pondělí: Martin Hájek (52) má mnoho profesí

Má tři děti ve věku 8, 12 a 30 let. Je zasnoubený. Vede turbulentně umělecký život. Nabídku do Prostřeno! přijal, protože by to podle něj mohla být dobrá zábava. Martin v kuchyni moc času netráví, ale nebojí se připravovat jídla, která běžně nedělá, jako třeba koprovku. Jenomže ke stolu přijde i Petr Říbal, který zrovna koprovku nemusí, a je tedy zvědavý, jak si pochutná na té Martinově. Změní na polévku názor? Dana Makrlíková je po žlučníkovém záchvatu a musí se trochu šetřit, zato Aneta se na jídlo těší. Martin připraví nevěstin tataráček, kulajdu I., protože ji vaří poprvé v životě, panenku a štrúdlík mostecké babičky. A zábava? Ta bude pochopitelně moderátorská v Martinově nahrávacím studiu.

Úterý: Petr Říbal (38) miluje italskou kuchyni

Pracoval brigádně v elektru a doplňoval zboží v supermarketu. Pak už se věnoval profesi moderátora, kterou dělá dodnes. Žije s manželkou a mají fenku Missi, kterou manželka zachránila a přivezla z Řecka. Petr to nechtěl, ale ukázalo se, že zachránit psí duši a nechat si ji bylo to nejlepší rozhodnutí v životě. Do budoucna chtějí děti a pracují na tom. Petr bude vařit na chaloupce rodičů své manželky Míši. Ta se k natáčení nakonec přidá a bude mu radit při vaření. Petr sází všechno na jednu kartu – na italskou kuchyni. Připraví salát Buffalo, Caprese špízy, olivy a domácí bagetku s bylinkami, italskou tomatovou polévku, gnocchi se sýrovo-smetanovou omáčkou a panna cottu s přelivem z čerstvého ovoce. Hostům se líbí prostředí i to, co jim Petr navaří, a během večeře se jim budou dělat boule za ušima. Jen ten tavený sýr nemá v omáčce co pohledávat. Půjdou kvůli tomu body dolů?

Středa: Moderátorka Eva Čerešňáková (37) je nyní na rodičovské dovolené

Pracovala jako moderátorka, spisovatelka, podnikatelka, filantropka. V minulosti se věnovala modelingu a získala titul České vicemiss 2007. Dnes se věnuje především moderování v čestině i cizích jazycích. Mluví anglicky, německy, italsky, španělsky a částečně rusky. Působila v oblasti marketingu, PR a komunikace. Eva vaří často a na svůj večer se i náležitě připraví. Ani tak se jí ale v kuchyni perné chvilky nevyhnou. Eva slibuje domácí hummus se zeleninovým crudité, domácí drůbeží vývar s babiččinými nudlemi, trhané kančí maso s batátovým pyré a čokoládový fondán s domácí zmrzlinou a malinami. Jenomže… Všechno nejde jako po másle, zvlášť ve vypůjčené kuchyni. Evu zradí mixér, který se jí rozpadne pod rukama – a hummus bude všude, jen ne tam, kde by ho Eva chtěla. Eva při večeři ale podává spoustu dobrého vína a nálada je opět výborná.

Čtvrtek: Moderátorka Aneta Christovová (42) miluje balkánskou kuchyni

Momentálně má malou roličku v seriálu ZOO a píše svoji první samostatnou knížku. Hodně se stará o salon, protože partner neumí česky. Má partnera Mauricia – letos oslaví společných 14 let. Mají doma pět fen – tři čivavy, kterým je 14 let, a biewer teriérku a adoptovanou pomeranianku – těm bude pět let. Ani Aneta nebude mít výhodu domácího prostředí, když hosty pozve k rodičům do bytu. Tam je ale i její tatínek, který bude zdatným pomocníkem v kuchyni. Tatínek je Bulhar, po něm má Aneta bulharskou krev. A protože připravuje bulharskou kuchyni, tatínkova pomoc se jí bude hodit. Bude se podávat chuťová bomba – snežanka, kjopolo, ljutenica, pečena čuška, druhý chod bude Tarator, jako hlavní chod Kjufteta à la taťka s pečeným bramborem a jako dezert biskvitena torta od babičky. Vrásky na čele Anetě dělá jen pejsek, kterého si nechali na veterinární klinice, a pořád čeká, jaké zprávy o něm dostane. V kuchyni vůbec nestíhá, ale z toho si nervy nedělá. Když dorazí hosté, nebude ještě ani prostřeno, a tak si prostřou sami. Jídla bude nakonec více než dost a na žlučníkovou dietu zapomene i Dana Makrlíková.

Pátek: Moderátorka Dana Makrlíková (48) se těší na setkání se svými kolegy

Jejím velkým koníčkem jsou zahrady a domy. Ráda hraje golf a tenis a v zimě jezdí na lyžích. Zajímá ji historie, malování, cestování a ráda hraje na klavír. Nejí ústřice a kozí sýr. Mezi její oblíbená jídla patří česká klasika, sladká jídla, jako jsou škubánky s mákem nebo jahodové knedlíky. Jejím velkým koníčkem jsou zahrady a domy, které přestavuje. A do jednoho takového pozve i hosty – ke své mamince. Má tam ale i svůj pokoj, spoustu fotek a osobních předmětů, a tak se toho hosté o Daně dost dozví. Na menu se všichni těší. Dana jim připraví vajíčkovou pomazánku, slepičí vývar, vepřové maso s bramborem a zeleninový salát a jablečný dort. U stolu bude spousta legrace, ale budou se řešit i vážná témata – poruchy příjmů potravy, ke kterým se přizná Aneta i Eva. A všichni budou zvědaví, kdo nakonec vyhraje a jak si se svou výhrou poradí.

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno. Všechny díly najdete na prima+ už v pondělí vpodvečer. O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Sdílejte článek
Štítky moderátoři FTV Prima Prostřeno! kanec speciál premiérové díly kulajda Martin Hájek prima+ Eva Čerešňáková Aneta Christovová Petr Říbal Dana Makrlíková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 10. 2024

Zpestřete si život spontánními aktivitami. Je čas vyrazit ven a užívat si více světa. Prozkoumejte věci, které jsou ve své podstatě jiné, než byste očekávali. Vyberte si zavřené dveře namísto otevřených.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.