V Prostřeno! proti sobě bojují Češi a Slováci. Dojde na facky i pomstu za kritiku

Jenda a David - Prostřeno! S28 (6)

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu, v kuchyních i při zábavě sejdou tři muži a dvě ženy. V československém týdnu se dohromady dala další parta odvážných, kteří se rozhodli, že světu předvedou, jak to zvládají v kuchyni.

Bojovat budou nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je vložení československé specialitky do menu tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už v pondělí.

Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se více. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte! Kdo lépe uvaří? Mají Slováci mlsnější jazýček, nebo jsou jen ostří jako břitvy? O legraci nouze rozhodně nebude a dojde i na facky.

Pondělí: Pastry chef a kadeřník Jenda (30) bude bojovat s časem

Je bezdětný a jeho život se točí hodně kolem práce. Populární český cukrář nebyl v pořadu Prostřeno! poprvé. Před lety se zúčastnil cukrářského speciálu se samými ženami a tentokrát vsadil na složité menu odvážných chutí, kdy v dezertu nechyběl ani hmyz. Jako předkrm Jenda slibuje Vejce 63, dále bude podávat topinamburový krém, dančí hřbet s celerovým pyré a koblížky. U stolu bude vládnout dobrá nálada, ale nebudou chybět ani kritické hlasy. Zejména David Habo se nebude bát říct svůj názor nahlas. Pokud by vyhrál, jel by na dovolenou. Rád dělá italská a česká jídla, miluje pečení. Kolik bodů mu jeho hosté nadělí? Sledujte už v pondělí!

Úterý: Pekařka na volné noze Eliška (42) se zhlédla v uměleckých 3D dortech

Hodně dlouho byly jejím největším koníčkem latinskoamerické tance. Po ukončení závodní kariéry ještě chvíli tanec učila, nakonec ho ale vyměnila za pečení. Nejraději má 3D dorty a jeden takový samozřejmě nechybí v jejím menu. Obří nanuk jí ale dá pořádně zabrat, při jeho přípravě se pořádně zapotí. Ocení hosté její snažení? Eliška si dá záležet i se zábavou – hosty pozve na koně. A odvážně sedne na toho divočejšího, ale v sedle se dlouho neudrží a spadne. Dokáže se zvednout a své menu dovařit? Eliška připraví zapečený lilek s mozzarellou a cherry rajčátky, špenátovou polévku, filet z lososa, opečené bylinkové brambory s mrkví na pomazánkovém másle a nanuk jako dezert. Sledujte už v úterý, jestli se hosté mohou těšit na kulinářský koncert.

Středa: Cukrářka Petra (46) se nejprve věnovala jiné profesi, nyní peče

S partnerem Martinem, který je golfový trenér, má syna Maxíka, jenž letos půjde do první třídy. V rámci mateřské dovolené přehodnotila život a našla se ve sladkém světě. Baví ji kreativní práce s detailem a v cukrařině má možnosti toho využít. Petřin oblíbený golf je i součástí zábavy, při které muž jejího srdce, profesionální trenér golfu, hosty tento krásný sport naučí. A jak to půjde Petře v kuchyni? Poradí si líp s dezertem, nebo svými odpaly? Petra si myslela, že zvolila jednoduché menu, ale pořádně se u něj zapotí. Bude ji trápit časová tíseň a bude mít co dělat, aby se z ní dokázala vymanit a své menu dovařila. Vsadí na gravlax s bagetkou a hořčičnou omáčkou, hráškový krém s sherry, candáta se salátem z černé čočky a pošírovanou hrušku s pekanovou drobenkou a mascarpone krémem.

Čtvrtek: Kuchař David (23) je výrazná postava slovenských reality show

Pracuje jako kuchař, byl i hlavním kuchařem a pizzařem. David se proslavil vařením se svým otcem Vilem. Baví ho nakupování a myslí si o sobě, že je velmi precizní a důsledný. Bydlí s rodiči, takže se do vaření zapojí i jeho legendární otec. Hosty David hned po příchodu zaskočí zábavou – bude to fackovací tortilla výzva. Ne každý se jí ale bude chtít zúčastnit. David se nebál vsadit na složitější menu – lososový tatarák s wasabi majonézou, bažantí vývar, telecí ossobuco na červeném víně se šafránovým rizotem a crème brûlée. Hosté jsou na jeho vaření zvědaví, vždyť se jím živí a měl by si poradit i s náročnějšími recepty. Ani jeho vaření ale nebude bez problémů a překážek. Bude si muset poradit s časovou tísní, rozbitým sporákem i chybějícími surovinami. Oplatí mu hosté jeho kritické hodnocení v předchozích dnech?

Pátek: Živnostník Pierre (43) se vyučil jako kadeřník, nyní se věnuje výživě

Je svobodný a bezdětný vdovec. Tuto výzvu přijal, protože to bere jako dobrou možnost se zviditelnit i v Česku, které má jako rozený Čechoslovák s českými kořeny rád. Účinkoval v kuchařských pořadech, a pokud by vyhrál, o výhru by se podělil, pokud by to samé udělali i ostatní. Pierre nevaří u sebe doma, ale v bytě u kamarádky. Bude hostům líto, že se nepodívali k němu domů? Hvězda slovenských reality show má ráda hudbu, vaření, svou práci a celý svůj život. Baví ho hrát tenis, rád tráví čas s přáteli a rodinou. Pierre sází na originální „hříšné“ menu – pýcha, smilstvo, klamstvo a lenivost. Jen hosté po jeho přečtení vůbec neví, co mají čekat. Ani Pierre si neporadí bez pomoci v kuchyni. Jeho večer bude bez alkoholu. Sám totiž nepije a chtěl hostům ukázat párování s nealkoholickými víny. O zábavu ale nouze nebude. Sledujte už v pátek, co jste v týdnu nepostřehli!

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno. O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima Prostřeno! speciál cukrářka Jan Jirka prima+ David Habo

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.