Jendovi přispěchá na pomoc kamarádka. Hmyz v dezertu znechutí soutěžící

Holandská omáčka - Prostřeno! S28 (6)

Československý speciál kuchařské soutěže odstartuje v pondělí u cukráře Jendy. Toho v televizi neuvidíme poprvé. Poučil se ale z minulé účasti v pořadu? Ne všechno půjde podle plánu a nervózní kuchař si vyslechne kritiku.

V pořadu tento týden soutěží hvězdy slovenských reality show a čeští cukráři. Před kamerou není pondělní hostitel Jenda žádný nováček. V Prostřeno! to zkouší už podruhé, tentokrát bude vařit v domě své kamarádky. Jeho menu je promyšlené, a tak si od účasti hodně slibuje. Při vaření bude ovšem nervózní a pro sprostá slova nepůjde daleko. Například když jej zradí vakuovačka nebo se mu nepodaří správně rozklepnout vajíčko. O výhru se s Jendou utkají ještě cukrářky Eliška Čerešňová a Petra Studničková, dále pak David HaboPierrem Klimeczkem, kteří jsou známí ze slovenských kuchařských pořadů.

Jendovo menu se ponese v přírodním až zemitém duchu. Jako předkrm budou Vejce 63 s chřestem a holandskou omáčkou, následovat bude topinamburový krém s lanýžem a dančí hřbet s celerovým pyré a švestkovou omáčkou. Největší pozdvižení vzbudí dezert. Jenda v menu slibuje koblížky s borůvkovým sorbetem a mravenci. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovce Primy uvidíte, mravence nakonec nenachytá, a tak pověstný křupavý element nahradí jiným hmyzem. Z toho bude v šoku hlavně Eliška. „Na mě to prostě koukalo – a to já nedám,“ děsí se. Ani Petře při pohledu na cvrčky nebude nejlépe.

Podívejte se, kdo se odhodlá ochutnat živočicha s chlupatými nožičkami:

Soutěžící kritizuje každý detail, je to taktika?

Při vaření nastane pár komplikací a příliš složité menu hostitele zdrží. Z časových důvodů si přizve na pomoc kamarádku Lucku, v jejímž domě se vaří. Pomůže mu s dezertem, úkolem týdne a dalšími věcmi. K ruce mu bude i při šmejdění, aby zabavil hosty. S Jendou se znají čtyři roky, připravovali spolu jeho kuchařku a Lucka jej považuje za svoje páté dítě. Bude soutěžícím vadit, že hostitel nevařil všechno sám?

Mezi chody budou delší prodlevy a náladě neprospěje ani kritika. Zatímco Eliška s Petrou většinou chválí, Davidovi se nelíbí téměř nic. Vyžádá si k předkrmu extra porci omáčky, kterou poté zkritizuje jako příliš máslovou a kyselou. Polévka bude podle něj příliš kašovitá, švestková omáčka k masu zase trpká. Je těžké se mu zavděčit, což si zase Jenda nenechá líbit. Při vzájemném špičkování ostatním dojde, že David bude těžký soupeř, kterému se jen tak s něčím do chuti netrefí. Kdo se při bodování projeví jako taktik a jak si hosté padnou do noty?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.